Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 серпня 2015, 23:31 Вбивства
На Сумщині шукають вбивцю молоденького хлопця
На Сумщині шукають вбивцю молоденького хлопця

Смертю 18-річного хлопця закінчилась бійка в міському парку Тростянця, що на Сумщині. Кількома підступними ударами його забив до смерті молодик, з яким вони ніколи не були знайомі. Бездиханний хлопець лишився лежати на землі, а його кривдник, поки міліція розбиралась, що до чого, встиг втекти. Тепер його розшукують.

Вночі матір 18-річного Антона розбудив дзвінок від його найліпшого друга. 

Тетяна Кравченко, мати загиблого:

- Цей роковий дзвінок, цей самий страшний звонок в мире, в час 51, я ніколи не забуду, ой, ці слова до сих пір у мене стоять, каже: Антон умер.

Того вечора Антон разом з приятелями поїхав до Тростянця на музичне свято.

Юлія Зайцевап, кореспондентка:

- Купи цеглин та згарища зараз у парку Тростянця. Все це - залишки масштабного народного гуляння, тут відбувався музичний фестиваль. На кожному кроці стояли торгові намети та літні майданчики. На одному з них після опівночі і сталася бійка між молодиками.

Друзі сиділи за столиками. Інша компанія гуляла парком. Після словесної перепалки виникла бійка. Її наслідки - п'ятеро побитих хлопців. Але один із них нерухомо лежав на землі. Товариші зупинили автомобіля й повезли постраждалого до лікарні.

Антон Веремкович, анестезіолог-реаніматолог Тростянецької районної лікарні:

- Скорая не была вызвана, привезли своим транспортом, в состоянии клинической смерти, без дыхания, без сердцебиения, сразу же в приемном отделение начались реанимационные мероприятия, которые окончились без успеха.

Що ж так розлютило молодиків, які жорстоко побили селян? Місцеві мешканці подейкують - все сталося через дівчину.

- Казали - з-за дівки, хтось когось оскорбив.

Начебто ініціатору бійки здалося, що на його знайому не так глянули хлопці, що відпочивали за столиками. Це і спровокувало агресію.

Тетяна Кравченко, мати загиблого:

- Там все було зненацька, було все з такою ненавистю, сначала заглушив у груди, забив диханіє, потом вибив челюсть, це по словам хлопців, і удар в голову був останнім. Т.е. він не дав йому опомниться, за що така жорстокість.

Сам же нападник швидко втік. Міліції й досі не вдалося його затримати. Але хто він - вже знають.

Вікторія Рибалко, в.о. керівника слідчого відділу Тростянецького РВ міліції:

- Особа, яка завдавала тілесні ушкодження, на даний час встановлена працівниками міліції, проводяться всі оперативно-розшукові заходи, направлені на її пошук. Маються покази свідків, які прямо вказують на цю особу.

Міліція просить допомогти в його пошуках. Розшукується 1995 р. н. мешканець Тростянця Мальцев Денис Дмитрович, раніше судимий за скоєння корисливих злочинів. Нині підозрюється в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть постраждалого.

- Це 20-річний Денис Мальцев, який мешкає у Тростянці. Раніше його вже засуджували за крадіжки. Та нині за побиття хлопця, який помер, може знову опинитися за гратами. Його жертва - Антон Кравченко - за рік мав закінчити коледж. Мріяв продовжувати справу діда - працювати майстром у лісництві.

Тетяна Кравченко, мати загиблого:

- Таке дитятко було золоте, такий заботлівий, в 5 год уже удочку робив, ішов на рибалку, рибку ловіть мамі. Він ніколи нічого не просив, він усе сам, у нього і пасіка є, він сам зробив і пасіку. Усе організував.

Смерть молодшого сина стала страшним ударом для родини. Батько зліг із серцевим нападом, мати - весь час плаче. Нині вони вимагають одного - затримати та справедливо покарати вбивцю їхнього хлопчика.