Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 липня 2015, 21:20 Вбивства
Назад у 90-ті: у Черкасах бізнесмена підірвали в автівці
Назад у 90-ті: у Черкасах бізнесмена підірвали в автівці

Майже в центрі Черкас висадили в повітря автомобіль місцевого бізнесмена. Чоловік ледь не втратив ніг, його стан і досі залишається тяжким. Постраждав і водій машини, яка проїжджала повз місця пригоди. Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство".

Ауді Кью сім,за кермом якої їхав черкаський бізнесмен Олександр Грибчук, спокійно рухалася в ряду машин. На перехресті вулиць Ватутіна та Хмельницького автомобіль зупинився і майже миттєво вибухнув. Наче лезом зрізало всю його передню частину. Вулицю, якою йшло безліч людей, усіяли шматки траснпорта. У салоні розтрощеної машини в калюжі крові лежав водій. 

Олександр Стрельчук, свідок:

- Це вибуховий пристрій, на місці і очевидці, і експерти розглядали варіант, що скоріш за все машину підірвали на відстані, тобто з мобільного телефону, було видно одразу, що це був вибух, дуже сильно пошкоджений салон.

До машини одразу кинулися люди. Саме свідки витягли закривавленого водія з пошматованого автомобіля. На диво швидко на місце приїхала швидка. Лікарі боялися, що не довезуть пораненого, адже йому дуже пошкодило ноги й надто велика була крововтрата. З коліс його доправили на операційний стіл.

Олександр Федорук, керівник Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги:

- В цей же день він був прооперований і залишався у відділенні анастезіології в тяжкому стані, була велика крововтрата, проведене переливання крові і масивна інфузійна терапія.

Нині 40-річний Олександр Грибчук вже прийшов до тями. Втім і він, і родичі категорично проти спілкування з журналістами. Єдине, що відомо - в підприємця попереду ще не один місяць лікування та реабілітації. Небагатослівні і правоохоронці. Вони лише констатують, що вибух автомобіля і дійсно був замахом на життя бізнесмена і зараз шукають тих, хто хотів його смерті. 

Дмитро Грищенко, прес-секретар УМВС України в Черкаській області:

- За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження, проводиться слідство, провадження відкрито за статтею "замах на вбивство". Там зібрані матеріали, направлені на експертизу, і буде встановлено, що спричинило вибух даного автомобіля.

Коли будуть результати експертизи, правоохоронці не беруться сказати точно. Проте вже можна прогнозувати, що розслідування вибухового замаху швидким не буде. А черкащани тим часом обговорюють, що настав час звикати до таких історій. Мовляв, до міста повернулися лихі дев'яності.