Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 липня 2015, 22:18 Вбивства
У Київській області син-рецидивіст на смерть закатував матір
У Київській області син-рецидивіст на смерть закатував матір

Жахлива сімейна драма в Київській області: 56-річний син убив матір, якій було майже 90. Сусіди переповідають приголомшливі деталі: син бив матір мало не щодня, вимагаючи грошей. А дехто з односельців певен, що навіть ґвалтував стареньку. Але найстрашніше в цій історії те, що ніхто з сусідів не пожалів убиту жінку, а деякі - тільки уявіть собі - навіть розуміють убивцю.

Побитою та вже холодною її знайшли у власній кімнаті. Вона померла просто на цій брудній підлозі. 87-річну Василісу Федотівну в селі Матюшах на Київщині знали всі. Жінка з тяжкою долею. Півжиття вона чекала сина з тюрми, куди він часто потрапляв. Востаннє за грати його кинули за бешкет, а вже там він зарізав співкамерника. Як наслідок - десять років ув'язнення, а коли він нарешті вийшов - убив матір, яка на нього чекала. 

- Ось тут, він під моїм парканом сидів, й був пьяний, й поряд із ним пляшка була...

Дід Анатолій став першим, хто дізнався про жорстоке вбивство своєї сусідки. Йому про це розповів сам убивця.

Анатолій, сусід загиблої:

- Й він все каже: а я її вбив, я її, суку, вбив, вбив. Ну думаю - пьяний верзе, все може бути!

Та пенсіонер таки вирішив перевірити слова п'яниці. Й вони підтвердилися. Жінка була мертва. 56-річний син Олександр зізнався: вбив її за кілька десятків гривень і чарку горілки. Вона просто не хотіла йому наливати. Тоді вирішив їй пояснити все кулаками. Бив без зупинки.

Тетяна Гадомська, міліція:

- Експертиза виявила, що на тілі жінки, якій 87-років, було 24 переломи на ребрах. Й старі, й нові рани. Коли вона впала, він придавив ногою на шию, й саме від травми шиї настала смерть.

Павло Прядко, кореспондент:

- Олександр лупцював свою матір майже щодня, нещадно. Так вибивав зі старенької гроші на горілку. Сусіди хто як намагалися вгамувати розлюченого чоловіка.

Людмила, сусідка:

- Чуть було, як вона верещала: шо ти робишь, не тяни мене. Кричали йому через городи: що ти робишь, що ти іздеваїсся над матерью, ти ж за счет неї живеш!

Сусіди постійно викликали міліцію, та йти й розбороняти власноруч не наважувалися. Їх зупиняло кримінальне минуле Олександра. Пані Людмила тепер розкриває страшну таємницю. 87-річну сусідку син не тільки бив, а ще й ґвалтував.

Людмила, сусідка загиблої:

- Він її ужасно гвалтував, он розказають, що в неї там все порвано було. Він виходить, ось так, а мені з двору видно, й заправляється, й вийшов за калитку, заправляється, подивився на себе отак і пішов на гору.

Хай це й дивно, але сусідки не жаліють загиблої і називають її відьмою. А її сина, що так безжально катував власну матір - добрим чоловіком.

- Відьма була, її всі люди боялися!

Сусідка загиблої Надія розповідає, що Василіса Федотівна колись її прокляла. Й все через корову, яка ненавмисно витоптала кілька кущів картоплі.

Надія, сусідка загиблої:

- Й корові поробила, що в мене вже тієї корови немає 10 років, а знаки досі є...

Підтверджують ці слова всі сусіди. Василісу Федотівну в селі не любили і не дуже їй співчували.

Людмила, сусідка загиблої:

- Вона була погана жінка, я вам так скажу, вона піде ото щось в городі закопає, от поміж квітками курка сдохла була закопана, вона така була.

Надія, сусідка загиблої:

- Недобрі люди були, ось її був брат, хату спалив... Той теж пішов такою смертю, його теж вбили, ходив кругом, крав, рід був нехороший.

Люди й досі гадають, чому Василіса Федотівна терпіла всі знущання сина та прикривала його. Думають також, чи не через витівки матері Олександр почав так спиватися.

Павло Прядко, кореспондент:

- Тепер їхній будинок пустує, двері зачинені. Місцеві мешканці на подвір'я ані ногою, кажуть: тут проклята земля.

Пенсіонерку вже поховали,а ось син зараз за гратами й, правоохоронці кажуть, взагалі не соромиться свого вчинку. Переймається тільки, що це - останній його термін і на волю він тепер навряд чи вийде.