Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 липня 2015, 23:51 Вбивства
Смертельна стрілянина в курортному барі під Одесою
Смертельна стрілянина в курортному барі під Одесою

Стрілянина на одному з одеських курортів. Сорокарічний чоловік загинув, ще четверо поранені. Так закінчилася п'яна сварка в барі в прибережній зоні міста Іллічівська. Свідки розповідають, що на чоловіка, який стріляв із травматичного пістолету, правоохоронці одразу вдягнули кайданки та посадили до міліцейського авто, але потім - відпустили. Правоохоронці це заперечують і кажуть, що вже встановили особу підозрюваного у вбивстві, але затримати його ще не вдалося.

Страшні крики та постріли поблизу літнього бару Ольга Кравець почула приблизно о 10 вечора. Від страху навіть закричали діти.

Ольга Кравець, свідок:

- У детей может быть психологическая травма. Дети подскочили, перепуганные.

Бійня почалася після звичайного конфлікту в барі. Одного з відпочивальників вигнали із закладу. Такого нахабства чоловік не міг стерпіти. Зателефонував братові і вже незабаром на місце прибула група підтримки. Їх зустріли власники бару та один з відвідувачів.

Олександр, постраждалий:

- Зашли в бар, они сразу на нас налетели. Мне стулом  по голове сразу дали. Началась драка, возня. Потом подошел этот человек, Подушко Руслан, и начал шмалять. Прострелил мне ногу и шею. Потом меня начали оттягивать, он мне еще и в спину стрельнул.

Стріляли з травматичного пістолета, не на жарт билися. Загалом постраждало п'ятеро чоловіків. Пізніше один помер у лікарні.

Раїса Олізаренко, анестезіолог Іллічівської басейнової лікарні на водному транспорті:

- В состоянии клинической смерти. Там сочетанная торокальная травма. Травматический шок 4 степени. Оказанные нами мероприятия были безуспешны.

Максим Єременко, травматолог Іллічівської басейнової лікарні на водному транспорті:

- Из пятерых поступивших - один избит. А у четверых были пулевые ранения.

Стрільця, що спритно встиг поранити чотирьох людей, тепер шукають. Постраждалі кажуть: коли приїхала міліція, він був у барі. Йому навіть допомогу медичну надали. Проте, потім чоловік таємниче зник.

Олександр, постраждалий:

- Я видел лично, как на него надели наручники, посадили в машину и уехали.

Наталя, дружина постраждалого:

- Посадили в ППСную машину и не довезли до отдела. Как такое может быть в нашей стране?

- Что говорят?

- Мы ищем.

Місцеві мешканці в один голос тепер кажуть: стрілок втік через територіальну плутанину.

Марія Тарасова, кореспондент:

- Будинки праворуч належать до Іллічівська, бар ліворуч - до Овідіополя. Тож викликати сюди міліцію кожного разу проблема. З Іллічівська їхати не бажають, з Овідіополя - дуже далеко. 

Роман Кравець, свідок:

- Раздел происходит прямо по середине этой территории. Хотя Ильичевской милиции ехать три минуты, но они, слыша, что это - кафе-бар Зодиак, говорят: звоните в Овидиополь. Просто абсурд.

Овідіопільська міліція, яка опікується баром, прибула вже після першої ночі. Підозрюваного не застали.

Олександр Остроглядов, в.о керівника Овідіопільського РВ міліції:

- Тот, кого мы сегодня разыскиваем, был в  помещении?

- Никак нет. Не было этого человека.

- А кого-то задерживали?

- Один из участников конфликта действительно был доставлен в Ильичевский, но он никакого отношения к лицу, которое производило выстрелы, не имеет.

Іллічівська ж міліція, яку постраждалі звинувачують у тому, що відпустили стрільця, на просте питання - де затриманий - відповісти не може.

Марина Бундева, помічник керівника Іллічівського РВ міліції:

- Сейчас происходят мероприятия по его задержанию и установлению его местонахождения.

- В момент приезда правоохранителей его не было на месте?

- Я не готова вам сейчас сказать.

Овідіопільські правоохоронці наголошують: особу двадцятичотирирічного підозрюваного з'ясували. Відсьогодні він у розшуку за підозрою в навмисному вбивстві. На запитання: чому так довго чекали -  відповідають лаконічно: збирали докази.