Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2015, 20:51 Вбивства
Терористична атака у Франції
Терористична атака у Франції

Жахіття у Франції. Ісламісти напали на хімічний завод американської компанії. Вони влаштували вибух і залишили біля входу обезголовлене тіло.

Передмістя Ліона. Саме тут розташований хімічний завод. Вранці на його територію на шаленій швидкості вдерлася машина з невідомими. Автомобіль протаранив ворота і врізалася в балони з газом. За мить - пролунав вибух. Шоковані працівники підприємства, які стали свідками атаки, бачили, як злочинці начепили на паркан відрізану людську голову. На ній були написи арабською. Поряд залишили тіло, а також стяг угруповання "Ісламська держава". Поки невідомо, хто став жертвою бойовиків. Президент Франції Франсуа Олланд, який в цей час перебував на Саміті ЄС у Брюселі, терміново повертається до Парижа. 

Франсуа Олланд, президент Франції:

- Це була терористична атака. Станом на цю мить відомо про одного загиблого та двох поранених. Правоохоронці вже з'ясували особу чоловіка, що здійснив напад на хімзавод на південному сході Франції. Відомо, що є і другий нападник. Так, нас вразила атака. Водночас закликаю громадян не піддаватися паніці і зберігати єдність. Я дочасно завершую свою роботу на саміті у Брюселі й повертаюся до Франції.

Одного з ісламістів вже затримали. Ним виявився 35-річний Яссин Салі, який мешкав у передмісті Ліона. Нині його допитують. Іншого підозрюваного шукають - дороги посиленно патрулюють, у небо підняті гелікоптери. Керівник французького уряду віддав розпорядження про посилення заходів безпеки в усіх публічних місцях у країні. Адже поліція припускає інші терористичні акти.