Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 травня 2015, 23:07 Вбивства
На Сумщині п'яна сварка закінчилася вбивством
На Сумщині п'яна сварка закінчилася вбивством

Кинувся з ножем на гостя, та сам від ножа й загинув. На Сумщині двоє чоловіків не змогли вирішити суперечку словами. Багато в чому до трегедії призвела та обставина, що дискусія між товаришами відбувалася після кількох чарок горілки.

Пізно ввечері після важкого трудового дня пана Віталія змусив вийти з будинку шалений гавкіт собак. Надворі чоловік побачив сусіда, який лежав посеред вулиці.

Віталій Литвинов, сусід постраждалого:

- Глянув - напротив хати лежить, ну я його сразу вгадав, шо це Віталік. Пойду, уберу с дороги, для того, шоб машина не збила.

Чоловік підійшов ближче та вжахнувся.

Віталій Литвинов, сусід постраждалого:

- Я ж думав, шо він ще п'яний, тем более він оце ж лежав і хрипів, ну як обично - уууу, як пьяний напивається, а фонариком присвітив, а с його як с ведра кров текла. Полностью, прям у мене на глазах, тече кров, я, самое обидное, только стою, дивлюсь, бачу це все, а сделать ниче не могу.

За викликом швидко прибігла фельдшерка, вона розгледіла перерізану артерію на шиї, однак допомогти пораненому вже нічим не могла. На місце події прибули й правоохоронці. Вже за півгодини вони вирахували винуватця трагедії - 48-річного односельця.

Ігор Будко, слідчий Білопільського РВ міліції:

- Коли працівники міліції прийшли до його будинку, він не вчиняв опору. При зовнішньому огляді даного чоловіка було виявлено явні ознаки його причетності до вчинення злочину, а саме сліди крові на його одязі.

Затриманий розповів, що захмелілий сусід запросив його до себе, та раптом звинуватив у наклепництві. Мовляв, оббріхує його в міліції. Запереченням гостя господар не повірив.

Затриманий:

- Він же, бач, ножичком хотів, мене хотів підрізать, в нього просто це не получилося, я вихватив ножик, я його трошки чікнув.

Шокований власними діями, гість утік додому. А поранений з останніх сил зміг вийти на вулицю за допомогою. Проте далеко не дійшов, впав і помер. Місцеві тепер за сусідом  жалкують. Кажуть, злого за ним не помічали, чоловік був акуратний та роботящий.

Віталій Литвинов, сусід постраждалого:

- Він прийшов сюда жить, начал обгораживать сад, сам, с одной рукой, у нього с молодости инвалид, и лева рука в нього не рабочая. И одной рукой це він тягав бревна, шліги тесав, забор ставив. В хату даже як заходили, я людям даже показував, дивіться - бідно, а пилинки нема ніде.

За вбивство затриманому загрожує до 15 років ув'язнення.