Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2015, 21:57 Вбивства
У Сумах підліток вчинив смертельну різанину
У Сумах підліток вчинив смертельну різанину

15-річний школяр улаштував різанину в Сумах. Позбавив життя одного чоловіка та поранив іншого, бо жертвам не сподобалося татуювання.

Повідомлення про різанину в центрі Сум надійшло ввечері. Під час розмахування ножами постраждали двоє чоловіків.  

- Был конфликт между ними, они резанули и побежали.

Обох забрали медики швидкої. 27-річного пораненого до лікарні доставили у вкрай важкому стані, непритомного та з надто низьким тиском.

Олександр Курочкін, хірург 1-ї міської лікарні м. Сум:

- Операция отчаянья, операция реанимационная, но, к сожалению, этому пострадавшему помочь не получилось, множественные ранения внутренних органов, что привело к массивной кровопотере. Смерть наступила на операционном столе.

Іншого - 22 річного - зачепило значно менше. Його врятували, тепер його життю нічого не загрожує. Кривдників порізаних затримали в той же день. З'ясували - це двоє юнаків, один з них - школяр.

Ельвіра Біганова, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Це 15-річний школяр 9-го класу місцевої школи, та його 18-річний знайомий, при школярі міліціонери виявили ніж, а також його одяг був забруднений кров'ю. Уже у відділку міліції 15-річний хлопець зізнався.

Підліток розповів, що спокійно йшов із хлопцями, коли до них із дивними запитаннями причепилися двоє дорослих.

Ельвіра Біганова, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Увагу 27-річного чоловіка привернуло татуювання, яке було на нозі у 18-річного приятеля. Татуювання достатньо безобідне - це мультяшний герой матрос Папай. Чоловіки поцікавились, навіщо і… вони зробили татуювання.

Розмова швидко переросла в сварку. Школяр схопився за ножа і завдав 2 удари - старшому, до речі, раніше засудженому, чоловікові, потім - його приятелеві.

- Я шокований, в мене одна думка - як могло це трапиться, чому він так скоїв.

У школі діями дев'ятикласника шоковані. Кажуть, хоч учень і був непокірним та непосидючим, однак такого вчинку від нього не чекав ніхто.

Григорій Петрюченко, директор школи:

- Він не готував домашні завдання, інколи пропускав уроки, і інколи, це відзначалося, що без поважної причини, тому, якщо говорить про людські такі якості, то він був таким незлим хлопцем. Він цікавився дуже правознавством, історією, він читав багато, тому ось такий він, а от з дисципліною він…

Нині хлопець в СІЗО. За завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, 15-річному школяреві загрожує  до 10 років ув'язнення.