Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2015, 22:17 Вбивства
На Харківщині неповнолітні забили насмерть безхатька
На Харківщині неповнолітні забили насмерть безхатька

Двох підлітків, яких підозрюють в убивстві безпритульного, затримали на Харківщині. Компанія сільської молоді після хмільних посиденьок пішла на залізничну станцію в пошуках розваг. Там саме спав волоцюга. Хлопцям не сподобалося, що від чоловіка смерділо, тож жорстоко побили жертву та покинули помирати.

По-звірячому побитого безхатченка знайшли на привокзальній площі вночі випадкові перехожі. Він був непритомним, але ще живим. 

Олександр Литвиненко, керівник ЛВ міліції на станції Основа:

- До чергової частини на станції Основа від чергового по станції Закомельська надійшло повідомлення, що на привокзальній площі станції лежить закривавлена особа. При виїзді на місце події слідчо-оперативною групою встановлено, що потерпілого каретою швидкої допомоги направлено до Ізюмської міської лікарні, в непритомному стані.

У реанімацію постраждалого доправили в критичному стані. Він прожив три дні, але так й не отямився.

Тетяна Зінченко, завідувач відділу Ізюмської міської лікарні:

- В реанимационное отделение в 3.30 был доставлен гражданин, неизвестный, приблизительно 50 лет, с диагнозом: тяжелая сочетаная черепно-мозговая, лицевая травма, мозговая кома, субарахноидальное кровоизлияние, перелом костей носа под вопросом. До данного дня больной никем не опознан.

Кривдників бідолашного міліція розшукала досить швидко. Підлітки навіть не приховували, що скоїли, і хвалилися вбивством серед однолітків.

Ольга, свідок:

- Гулять, мы там всегда гуляем. Там сидел бомж. От него воняло. Мальчикам это не понравилося, они пошли сперва поговорить, он не послушал - и получил. Сперва с ноги получил, от Дениса. Ну а потом от Славика.

- Яким чином, показуй.

- Ну, отакот, по голове.

- Скільки ударів?

- Та я не знаю. Ударов 10, наверное.

Затримані хлопці, 16 і 17 років, провини не заперечують і охоче розповідають, як били безпорадного чоловіка.

- Там встретили бомжа. Мы решили его выгнать. Он не захотел выходить, и мы его побили.

Олена Прибиткова, керівник відділу УМВС України на Південній залізниці:

- Дані неповнолітні вели антисоціальний спосіб життя, майже не відвідували навчальні заклади, дуже часто вживали алкогольні напої.

За даними правоохоронців, обидва підозрюваних - з неповних та малозабезпечених сімей. Одного виховує самотня мати, іншого - бабуся-інвалід. На час слідства їх відпустили під особисте зобов'язання. Хлопцям ще не виповнилося 18 років, проте відповідатимуть вони за "дорослим" кримінальним кодексом.