Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2015, 22:51 Вбивства
У Хмельницькому пенсіонер застрелив брата з жінкою через спадок
У Хмельницькому пенсіонер застрелив брата з жінкою через спадок

Битва до крові. У Хмельницькому чоловік застрелив рідного брата та його співмешканку через спадок. 70-річний пенсіонер ще й намагався приховати сліди, тож ледь не висадив у повітря батьківську хату.

Того дня два брати-пенсіонери зустрілися в батьківській оселі та вчергове почали ділити спадок. Звинувачуючи старшого в крадіжках, молодший брат дістав обріз та поцілив  родичеві в передплыччя. На захист останнього кинулася його цивільна дружина, проте й собі отримала кулю у живіт. Від втрати крові 77-річний постраждалий і його співмешканка померли на ж місці. Усвідомивши, що накоїв, злодій вирішив заместИ сліди. У підсобному приміщенні він запалив ганчір'я, притяг балони з пропан-бутаном і відкрутив газові конфорки.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- Він відкрутив повністю всі фанерки газу, підпалив вже сарайчик, і коли він йшов вже в будинок для того, щоб кинути туда вогонь - для того щоб він зірвався, під'їхали вже до місця події наші правоохоронці.

Виявилося, постріли чули сусіди - вони й зателефонували на 102. 

Олег Козлик, співробітник Хмельницького МВ міліції:

- Побачили, що на подвір'ї  даного будинку ходив чоловік з обрізаною мисливською рушницею. Коли ми подали йому команду покласти зброю на землю і не рухатися- він зайшов за будинок і зробив один постріл, потім, через кілька хвилин, зробив другий постріл.

Чоловік вистрілив собі у груди. Проте поранення виявилися не смертельним. Самогубцеві викликали швидку, заразом і надзвичайників.

Олег Козлик, співробітник Хмельницького МВ міліції:

- Коли ми зайшли на подвір'я даного будинку - ми почули, що з будинку йшов витік газу.

Рятувальники кажуть - така кількість газу могла би винести у повітря піввулиці.

Андрій Козак, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області:

- Рятувальники оперативно винесли балони за межі об'єкту, де відбулася пожежа, тим самим запобігли його подальшому вибуху й руйнуванню тієї будівлі. А також що могло спричинити руйнування сусідніх будівель. Тут хочеться відмітити, що якби не своєчасне повідомлення про загрозу вибуху цих пропанових балонів, то наслідки могли б були бути набагато складніші.

Наразі зловмисник в лікарні під охороною. Свідчить і кається.

Підозрюваний:

- Жалкую, конєшно… Жалкую за тим, що сталося, і за тим, що він зробив, і грошей вкрав. Ключі взяв.

За скоєне пенсіонеру загрожує істотний строк покарання. Найімовірніше, з-за грат він не вийде до кінця своїх днів.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- На даний час йому оголошено про підозру. Підозрюється він у скоєнні убивства, це стаття 115 ч.2  - убивство двох і більше осіб. Санкція цієї статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.