Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2014, 23:18 Вбивства
У Києві вбили активного борця з корупцією
У Києві вбили активного борця з корупцією

Громадського активіста, який боровся з корупцією, вбили в Києві. 33-річного Олександра Костренка знайшли у квартирі, де він мешкав. На тілі загиблого - численні ножові рани.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Тіло активіста знайшли за цими дверима. Квартиру чоловік винаймав декілька місяців. Двері до помешкання зламані не були.

На вже неживого Олександра Костренка натрапив його друг. Він зайшов до оселі й спочатку нічого не побачив, бо помешкання було задимлене. Лише за кілька хвилин помітив на підлозі закривавленого приятеля. Мешканці будинку кажуть: чоловіка жорстоко вбили.

Тарас, мешканець м. Києва:

- Там действительно что-то было, что-то подожжено, или утюг стоял. Там действително было нанесено не одно, а порядка 3-4 ножевых ранений.

Антон Черниш, керівник антикорупційного комітету Майдану:

- Обставини злочину зловмисники намагалися приховати, тому що ввімкнули праску і поставили її на ковдру, але пожежі не сталося, ковдра лише сильно почала диміти.

Сусіди стверджують - нічого підозрілого не чули.

- Я выходил, а жена была дома целый день, говорит, что не слышала, ничего.

Утім, одна мешканка будинку розповіла більше. Каже: сусід винаймав квартиру разом із другом. Частенько влаштовували в помешканні гулянки.

- Эти соседи с дня заезда были проблемные, за всю мою жизнь, они постоянно шумели, приводили друзей, у них были вечеринки, и они не шли на договор со мной, чтобы вести себя потише.

Того дня жінка почула дивний крик. Утім, на нього не відреагувала, подумала, що то чергові посиденьки. 

- Я слышала женские крики в первой половине дня, это были как визги, я не уверена даже, что женские, просто кто-то визжал.

Що активіста вбила жінка, не вірять його колеги. Вони твердять - Олександр Костренко був членом антикорупційного комітету Майдану та консультаційної ради при Генеральній прокуратурі. Останнім часом розслідував справу щодо незаконного виселення людей.

Антон Черниш, керівник антикорупційного комітету Майдану:

- Автомобіль Олександра на момент його смерті знаходився за іншою адресою, за адресою, де знаходиться квартира Юрія Омельчукова, яку захищав Олександр від рейдерського зохоплення, її захопили невідомі люди, зрізали замки. Олександр через запити в МВС і суди намагався допомогти людині.

Правоохоронці розглядають кілька версій вбивства.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною першою статті 115 - умисне вбивство. Правоохоронці розглядають декілька версій, це професійна діяльність, убивство з корисливих мотивів, інше. Триває слідство.