Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2014, 21:52 Вбивства
Страшний фінал одностатевого кохання у Хмельницькому
Страшний фінал одностатевого кохання у Хмельницькому

Задушив коханця, після чого підпалив тіло. Жорстоке вбивство, замасковане під нещасний випадок, скоєно у Хмельницькому. Нелюд так старанно намагався знищити сліди злочину, що мало не спопелив житлового будинку разом з його мешканцями.

- Розташуйте манекен так, як ви лежали…

- От, на правому боці, головою туда…

Це затриманий демонструє правоохоронцям місце, де задушив свого коханця. Аби приховати злочин - молодик вирішив спалити тіло, тож влаштував пожежу у квартирі. Що можуть бути численні людські жертви - про це навіть не думав. 

- Жалію, шо не згорів тоді з ним. Всьо. А більше нічого.

Мешканців з охопленого вогнем будинку надзвичайники рятували за допомоги підйомника. Згодом пожежники виявили труп 34-річного чоловіка, а поруч - кілька недопалків. Правоохоронці припустили, що спалахнуло невипадково. Адже в осередку займання тхнуло бензином.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- Це викликало в нас підозру про те, що пожежа може бути прикриттям вбивства. І ми почали працювати в межах кримінального провадження якраз над цим питанням. Відпрацювавши коло знайомих - нами й був встановлений чоловік, який близько знав потерпілого і під тиском доказів, які були вилучені на місці події, він зізнався в скоєному вбивстві.

23-річний затриманий розповів, що того дня дуже посварився з коханцем. Під час суперечки розлючений молодик накинувся на господаря і задушив його. Далі - прихопив ключі від квартири, пішов до себе додому, взяв каністру бензину та повернувся на місце злочину. Забрав цінні речі й підпалив оселю.

Руслан Мельник, співробітник УМВС України в Хмельницькій області:

- Після чого зник з місця пригоди. Затриманий є фізично розвинутим, закінчив педагогічний університет за фахом фізкультурника. І в свій час займався східними єдиноборствами.

Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження. Затриманому загрожує до 15 років ув'язнення.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- Доказів по кримінальному провадженню достатньо. Проводяться подальші слідчі дії. Та перевірка його до причетності до інших злочинів. На даний час кримінальне провадження перекваліфіковано на ст..115 ч.1 - "Умисне вбивство".