Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2014, 23:11 Вбивства
"Луганська народна республіка" - мародерство, вбивства, катування
"Луганська народна республіка" - мародерство, вбивства, катування

Мародерство, пограбування та вбивства - такі реалії на Луганщині, де господарюють бойовики. Останній випадок шокував багатьох. Біля прикордонного пункту Довжанського озброєні терористи розстріляли родину бізнесменів з Антрацита. Подружжя загинуло, їхня дитина - в тяжкому стані в лікарні.

Родина підприємців намагалася втекти з Антрацита, заполоненого бойовиками, до Росії. Вони розпродали своє майно і з великою сумою готівки їхали двома позашляховиками в напрямку кордону. На блок-пості напали озброєні терористи й відкрили вогонь на ураження. Подружжя загинули миттєво, десятирічна донька в реанімації з тяжкими ранами. А в районі селища Астахова невідомі обстріляли прикордонний наряд. Трьом бійцям у Ниві шлях перегородила Газель без номерів. За мить її пасажири відкрили вогонь по військових. Міліція, СБУ та прокуратура розпочали перевірку. 

Олександр Трохимець, керівник прес-служби Луганського прикордонного загону:

- Із трьох військовослужбовців двоє постраждали. Їм зараз надається невідкладна медична допомога в місті Свердловську. Один постраждав… кулі ввійшли в черевну порожнину, зараз триває операція. У іншого кулі пройшли навиліт. Поки що загрози життю немає.

У Луганську ж терористи захопили заручником активіста Євромайдану Михайла Логвиненка. Відео його катувань розмістили в мережі. Чоловіка на повідку водять містом.

Під контролем бойовиків у Луганську залишаються будівлі обласних ради, держадміністрації й військомату, а також прокуратури та СБУ. І за інформацією сепаратистів, більшість мешканців реґіону на псевдо-референдумі висловилися за створення так званої Луганської народної республіки.

- Есть страны, признавшие Луганскую народную республику?

- Мы готовим обращение в ООН и ко всему мировому сообществу как раз о признании.