Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2013, 21:15 Вбивства
На Донеччині вбито депутата
На Донеччині вбито депутата

Депутата районної ради вбили на Донеччині. Він втрутився в дорожній конфлікт, що виник між трактористом і п'яною компанією. Кремезні хлопці вшістьох відгамселили обранця та двох його родичів, які прийшли на допомогу.

Сутичка між загиблим депутатом і підпилим товариством спалахнула на узбіччі дороги. Шестеро молодиків позашляховиком не змогли об'їхати трактора й почали чіплятися до його кермувальника. Владнати конфлікт вирішив керівник підприємства та депутат районної ради Олександр Аксьонов. Адже механізатор у нього працював.

Захід Азізов, свідок:

- Джип они ехали и прижимали трактор. Он начил ему сигналить, начал прижимать его на обочину, а водитель, молодой пацан, испугался, выскочил на обочину, они его подрезают, останавливаются, выскакивают из машина и начинают прыгать прямо по его кабина. Обзывать его нецензурными словами. И мой начальник не выдержал этого, и он догоняет этот джип, где-то там за сараем, где-то через 5 минут я звоню - телефон не отвечает.

Тоді й учинилася бійка. На допомогу керівникові підприємства прибігли двоє його родичів. У протистоянні "трьох проти шістьох" перемогла численність. Після з'ясування стосунків побитих ушпиталили. Врятувати депутата не вдалося. Та ескулапи не пов'язують його смерть з ушкодженнями.

Ігор Бобров, заввідділу Костянтинівської районної лікарні №5: 

- У него есть сопутствующие заболевания. То есть, непосредственно, не травмы повлекли за собой смерть.

- А какие травмы были у этого потерпевшего?

- Ушибы мягких тканей, подозрение на переломы ребер.

Чому помер депутат, буде відомо лише після отримання висновків судмедекспертизи. Тим часом правоохоронці вивчають всі деталі сутички на дорозі. Основна версія - конфлікт виник на побутовому ґрунті.

Павло Дяченко, прес-офіцер Костянтинівського МВ міліції:

- Также следсвие не отрицает тот факт, и рассматривает дополнительные версии, что данное преступление было совершенно в связи с его профессиональной деятельностью. Вторая версия, что это преступление совершено в связи с его, скажем так, работой, он занимается бизнесом, является хозяином предприятия.

У районній раді також зазначають, що бійка не стосується політики.

Олександр Оносов, голова Костянтинівської районної ради:

- Я думаю, политики здесь никакой быть не может - это просто какая-то бандитская разборка, другого мнения в этом плане нет. Человек защищал свою территорию. Получилось так, что попались люди нехорошие, а такого, что он там что-то отбирал, на сегодняшний день, какие-то претензии к хозяевам территорий предъявлял, такого не замечалось и не было.

Та мешканці села Диліївки, де стався конфлікт, певні - хлопці з позашляховика помстилися за справи 7-річної давнини.

Захід Азізов, свідок:

- Перед смертью он жене сказал. Когда его избивали, к нему подошел один, спрашивает: Как твоя фамилия? Аксенов. Он лежал уже в кровище на земле. А он ему и говорит: это ты Аксенов, который наш Колька посадил… Дьячука… Получай за Колька - и последний удар в голову рукой или ногой, и он отключился.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть". Поки затримали одного з нападників, решту шукають. Забіякам загрожує до 10 років позбавлення волі.