Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2013, 21:03 Вбивства
У Маріуполі дідусь зарубав та намагався спалити дружину
У Маріуполі дідусь зарубав та намагався спалити дружину

Побутовий скандал закінчився пожежею в Маріуполі, на Донеччині. На згарищі рятувальники знайшли тіло 82-річної пенсіонерки, й померла жінка не від вогню.

- Виноват, как умереть - не знаю.

- Это же тоже грех.

- Нет, не грех. Это надо жестоко так же мне. Совершил я такое… Прощения не должно быть.

Подружжя пенсіонерів тихо мешкало у квартирі на третьому поверсі цієї 9-поверхівки.

Ольга Іллівна, сусідка загиблої:

- Він був такий запертий, шо він не з ким не говорив з сусідами і їй не розрішав. І витрусе там ряднинку, а стоїть півчаса - штани оббиває, пиляка, показує людям, що він дуже добрий. Она очень хороша женщина.

Зайнялося в оселі, де мешкали пенсіонери, вночі. Хтось із сусідів викликав рятувальників. Вони й побачили, що на балконі охопленої полум'ям квартири самотньо сидить її вісімдесятиоднорічний господар.

Галина Іванівна, сусідка:

- Дедушка сидел этот на балконе. Я говорю: Иван Михалыч, что случилось?

- Я не знаю. Я проснулся, весь в дыму, и я вышел на балкон и сижу здесь. Я говорю: а бабушка ваша где?

- Я не знаю.

За кільканадцять хвилин пожежу загасили й знайшли дідусеву дружину. Тіло з проламаною головою тліло під простирадлом.

Олександр Саламбаш, співробітник Орджонікідзівського РВ міліції м. Маріуполя:

- Ее муж начал высказывать версии, что он находился дома. В этот момент, ночью, в квартиру проникли неизвестные. Неизвестные находились в масках, после чего оглушили его, и, когда он пришел в сознание, на полу лежал труп его жены, со следами насильственной смерти, и вся квартира была в дыму.

Та на допитах у слідчого пенсіонер зізнався, що власноруч сокирою зарубав дружину. Напередодні вбивства між старими, які прожили у шлюбі більше 20 років, виник скандал. Терпець дідусеві урвався.

Підозрюваний:

- Лет 5 уже, мне в 75 делали операцию, и после этого и пошло. Бабушка как с ума сходила. Она мне все время… Уходи! Куда я пойду? Я говорю: бабушка, опомнись, мы же погубим друг друга. Все у меня так накипело. Надо было так не поступить, а просто уходить.

У скоєному чоловік розкаюється. Коли підпалив квартиру, мав намір укоротити віку й собі. Утім так і не наважився просунути голову в зашморг. Тепер старому закидають навмисне вбивство, за яке передбачене 15 річне ув'язнення.