Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2012, 22:13 Вбивства
На Вінничині винесли вирок убивцям 14-річного хлопця
На Вінничині винесли вирок убивцям 14-річного хлопця

Вирок убивцям чотирнадцятирічного хлопчика винесли на Вінничині. Торік двоє жінок - мати й тітка - завдали 40 ножових поранень рідній дитині. Зі слів засуджених, ритуальне вбивство їх змусила зробити магічна книжка.

Дмитра по-звірячому зарізали - завдали кілька десятків ударів ножем. З підозри в убивстві затримали рідну матір і тітку хлопця. Вони розповіли - штрикати наказала магічна книжка. Моторошна містична трагедія сколихнула тихе село на Вінничині в липні торік.

Валерій Жучковаський, керівник Мурованокуриловецького РВ міліції:

- Не вірилося, що мати може нанести ножові поранення своєму синові, неповнолітньому, який навчався у восьмому класі, і ми думали, що просто хтось пожартував. Але дану інформацію потрібно було перепровірити.

Дмитра односельці і вчителі характеризували лише як доброзичливого, здібного, порядного хлопця, котрий допомагав і батькам, і тітці. З нею сім'я мешкала в одному будинку.

Мешканка с. Привітного:

- Дуже дитина добра. Ученик. В дев'ятий клас перейшов. Але як мама з ума зійшла, то що зробиш?

А ось сестер Любу та Надію люди не любили. Замкнуті, небалакучі. Худоби, як заведено в селі, не тримали, не господарювали. Вдень сиділи в хаті, зате до глупої ночі в них світилося. Що робили жінки вночі - ніхто не знав. Та того жахливого вечора сусіди почули крики хлопця. Втрутитися так і не наважилися...

Мешканка с. Привітного:

- Він, каже, ввечері їздив, бо сіно возив. "Я чув, що дитина кричала, але думав, може, мама різкою б'є". Якби я, каже, тільки знав.

Тіло хлопця знайшли міліціянти. Експерти-криміналісти нарахували на ньому більше сорока ножових ран. Вбиту дитину садистки загорнули в плівку та ковдру й викинули на смітника за будинком. Згодом затримані сестри зізналися - проводили магічний ритуал: читали окультну книгу, яка раптом почала вказувати, що робити. 

Мати вбитого хлопця:

- Вона мені каже: "Візьми сковородку і удар його" - я і вдарила. Вона мені й каже: "Візьми м'ясорубку і затовчи м'ясорубкою" - і я так робила.

Тітка вбитого хлопця:

- Я тільки виконувала її команди, як під гіпнозом, у мене був такий стан.

- Які команди ти виконувала?

- Щось подати, наприклад, подати ножа, подати мотузку, подати там то, подати сьо. Потримати, за ноги потримати.

За фактом умисного вбивства, скоєного з особливою жорстокістю, порушили кримінальну справу. Під час досудового слідства провели кілька експертиз, зокрема й психолого-психіатричну. Як наслідок - обох сестер визнали хворими.

Владислав Касян, співробітник слідчого управління УМВС України в Вінницької області:

- На сьогоднішній день, наскільки відомо слідству, дані жінки проходять лікування у Дніпропетровську в психіатричній лікарні з суворим режимом нагляду.

Правоохоронці зазначають: певно, в таких закладах сестрам доведеться пробути решту свого життя.