Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 вересня 2012, 20:23 Вбивства
На Волині до 15-и років позбавлення волі засудили ігромана
На Волині до 15-и років позбавлення волі засудили ігромана

Понад рік на Волині тривало слідство за фактами кримінальних "подвигів" місцевого 25-річного зловмисника. Його підозрювали в пограбуванні, зґвалтуванні і вбивстві. Усі жертви - жінки. Аби заволодіти майном чи грішми,  завжди нападав ззаду, застосовуючи холодну зброю. А йшов на "промисел" через те, що був ігроманом.

Кримінальних епізодів на карбі зловмисника чотири. Усі  2011-го року. Зазвичай, колишній військовик підстерігав жінок на дорогах посеред полів, коли поряд жодного населеного пункту чи свідка. Швидко наближався ззаду, хапав жертву за шию, валив на землю, лякав розправою, а потім забирав цінні речі та гроші. Так було і з Тетяною.

Тетяна, постраждала:

- Йшла по цій стежці. Підійшов до мене незнайомий чоловік і почав мене шарпати. Вирвав сумку і почав погрожувати мені ножем. Почав мене волікти через кущі. Перетягнув через канаву, а в мене в кишені був газовий балончик. Якби не він, то не знаю, чим би це закінчилося. Я приснула балончиком і втекла.

Інша жертва вирватися не змогла. 19-річну Ірину злочинець побив, забрав 40 гривень і золотого ланцюжка. Та на цьому не зупинився - зґвалтував дівчину. Те саме скоїв і з автотуристкою з Володимира-Волинського.

Віктор Климук, старший прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури:

- Побачив жіночку, яка стояла біля автомобіля свого. Він підійшов до неї, рукою схопив за шию і наказав сісти в їй авто. Там забрав речі і кошти, і наказав їй поїхати в ліс. І зґвалтував її. Після цього, з метою приховування злочину, задушив.

Машину з бездиханним тілом у салоні знайшли майже через три тижні. Увесь цей час убивця розважався на "впольовані" гривні.

Грав в Інтернет-казино. Коли ж залишився ні з чим, знову пішов грабувати. За жертву обрав пенсіонерку, що мешкала на хуторі.

Завдяки фотороботові розбійника затримали. Спершу було слідство, далі - суд.

Віктор Климук, старший прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури:

- Колегія суддів Ковельського міськрайонного призначила покарання у вигляді 15 років з конфіскацією майна.

Адвокат підсудного сподівався на психіатрічну експертизу: мовляв, вона мала засвідчити, що все лихо через пристрасть до азартних ігор. А отже, затриманий хворий, і його треба лікувати. Та медики довели - убивця, ґвалтівник і грабіжник осудний, тож дорога йому одна - до в'язниці.