Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2012, 21:20 Вбивства
Малолітні кати забили насмерть дівчинку у Севастополі
Малолітні кати забили насмерть дівчинку у Севастополі

П'ятеро на одного: в Севастополі діти до смерті закатували маленьку гостю. 4-річну дівчинку мати-одиначка на кілька місяців лишила в подруги, а сама подалася на заробітки за кордон. Приятелька ж виховувала п'ятьох власних дітей, а ті вороже поставилися до тимчасової мешканки.

Ввечері до 9-поверхівки примчала швидка - 4-річній дівчинці зле! Та медики безсилі. Це не хвороба і не нещасний випадок - причини загибелі дитини вражають досвідчених правоохоронців, яких викликали лікарі.

Юрій Огняник, заступник керівника Гагарінського РВ міліції м.Севастополя:

- Даже для работников милиции с таким опытом работы это вызывало шок - на полу в квартире лежал труп четырехлетней девочки, это было и лицо ребенка - синяки, ссадины - и ручки, ножки, все тело было, и даже в районе живота, все было в телесных повреждениях.

Дитя померло від набряку головного мозку - визначили судмедексперти. Хто забив дитину до смерті - слідство навіть не здогадувалося. Дівчинка проживала у квартирі тимчасово. За місяць-другий мала приїхати мама.

Костянтин Ципкало, керівник слідчого управління УМВС України в м.Севастополі:

- Мать потерпевшей оставила своей ребенка своей подруге присмотреть, а сама в начале июля выехала на заработки в другое государство, в Чехию.

Подруга - мати-одиначка: п'ятеро дітей, вагітна шостим. Поки жінка на роботі - дітлахи вдома самі. Порядки в оселі наводила старша, 11-річна донька.

Юрій Огняник, заступник керівника Гагарінського РВ міліції м.Севастополя:

- Она фактически руководила детьми: когда им вставать, ложиться спать, кушать, умываться. Так как потерпевший ребенок четырех лет был из другой семьи, он фактически был в семье изгоем.

Чужачку виховували силою. Рук прикладали всі - від старшої до найменшої, однорічної дитини. Били дверима, табуретом, диванною спинкою. Замордована дівчинка мовчала. Її кати старанно ховали синці за довгим одягом. З кожним днем побиття ставали жорстокішими.

Юрій Огняник, заступник керівника Гагарінського РВ міліції м.Севастополя:

- Активное воспитание перешло в ту стадию, что ребенку причинили значительные телесные повреждения, которые были уже несовместимы с жизнью. Ну, в настоящее время по уголовному делу проводятся большое количество следственных действий с привлечением психологов, педагогов.

Та результат слідства один - лише ОЦІНКА дій усіх учасників справи. Адже карати нікого - у кримінальному кодексі для малолітніх катів статті ще не прописані.