Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 березня 2012, 13:33 Вбивства
На Хмельниччині чоловік зарізав і підпалив свою приятельку - мати трьох дітей
На Хмельниччині чоловік зарізав і підпалив свою приятельку - мати трьох дітей

Різав, душив, підпалював. Так молодик із Хмельницького позбавлявся своєї приятельки. Ретельно позбирав речові докази та намагався забезпечити собі алібі, але обдурити правоохоронців не зміг. Тепер слідчі мізкують, за що вбив самотню матір трьох дітей.

Пожежні сирени розбудили мешканців приватного сектору Хмельницького о четвертій ранку. На сусідньому подвір'ї вирувало полум'я. Займання рятувальники приборкали швидко, і лише тоді з'ясували: із майном горіла молода жінка.

Сергій Брушнівський, старший експерт відділу УМВС України в Хмельницькій області:

- В будинку було виявлено труп жінки обгорілий. Під час огляду трупа встановлений факт насильницької смерті. Скоріше за все, смерть наступила від удушення.

Пожежа - спроба замести сліди злочину, вже не сумнівалися слідчі. Натомість полум'я навіть поріза на шиї не приховало. Загиблою виявилася - 31-річна мати-одиначка. Кому завадила жінка - лишалося загадкою.

Сергій Брушнівський, старший експерт відділу УМВС України в Хмельницькій області:

- Потерпіла жінка - вона цей будинок винаймала. Мати трьох дітей. Діти в неї хворі. Сама працювала продавцем, продавала посуд.

До приватного сектору жінка перебралася лише два тижні тому. За цей час ані власники будинку, ані сусіди поганого за новою господаркою не помічали.

Алла Леонтіївна, родичка власника будинку:

- Вона сама тут жила, я взагалі тут почті не живу, не знаю. Діти в неї в лікарні, є дочка, а двоє дітей знаходяться десь в Києві, інваліди теж. Вона дуже трудяща була. Вона із тими сумками - вона тільки ради дітей працювала, тому що чимось треба було їх кормити, а жила сама вона, виховувала цих дітей.

Вже надвечір у слідчих був і підозрюваний, і вся картина трагедії. 31-річний двічі засуджений приятель. Ввечері завітав до жінки на пляшку горілки. Випили, посварилися, чоловік схопився за ножа, і далі вже не зміг зупинитися.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- Кухоним ножем наніс їй тілесні ушкодження у вигляді поранення шиї. Оскільки вона ще подавала ознаки життя, він взяв шнур для зарядки телефону, тим шнуром накинув їй на шию, і задавив її.

Залишки горілки вилив на завіси і підпалив. Закривавленого ножа, склянки і пляшку втопив у водоймі та на таксі швиденько повернувся до рідного села. Трохи проспавшись, цілий день жваво порався по господарству, на видноті в сусідів. Утім, створити алібі чоловікові так і не вдалося. З п'яних очей та через сварку нині намагається пояснити свій злочин затриманий. Але і це міліціянти ставлять під сумнів.

Василь Птащук, керівник Хмельницького МВ міліції:

- Нами також перевіряється версія щодо можливості скоєння ним злочину з корисним мотивів, адже п'ять місяців тому потерпіла народила двоє хлопчиків, і нещодавно отримала від держави грошову допомогу в розмірі 22 тисяч.

На отримані гроші жінка планувала придбати власне житло та забрати нарешті немовлят, яких через скруту мусила віддати до притулку.