Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2012, 09:49 Вбивства
У Харкові двоє братів напали на сторожку військової частини: один солдат загинув, двоє поранені
У Харкові двоє братів напали на сторожку військової частини: один солдат загинув, двоє поранені

Смерть на варті. У Харкові двоє озброєних до зубів братів напали на сторожу військової частини. Один вояк загинув, двоє його колег поранені. Під час наскоку одного нападника вбили, іншого вдалося схопити. Злочинці хотіли заволодіти зброєю. Про кривавий ранок на Харківщині.

Близько четвертої ранку двоє в масках озброєні ножами й обрізом мисливської рушниці перелізли через паркан на територію цієї військової частини. Вона розташована між багатоповерхівками. Метою зловмисників було приміщення варти, де зберігають зброю - автомати Калашникова та набої до них. Напад злочинці планували заздалегідь, адже були добре підготовлені.

Анатолій Пришко, заступник генерального прокурора України:

- Це двоє братів, жителі міста Харкова. Один з них - 70 року народження, другий - 79. Один з них - колишній працівник спеціальних підрозділів, проходив військову службу в Росії, і в даний час звільнений в запас. Володіє навиками, які характерні для спеціальних підрозділів. В тому в числі, в них була уніформа, яка використовується в спеціальних підрозділах, радіостанції були, ряд інших обставин, які свідчать про завчасну підготовку цього нападу.

На 19-річного Володимира Березюка напали тієї миті, коли він заходив до приміщення варти. Хлопцеві перерізали горло та штрикнули ножем у серце. Загалом завдали сім ударів. Боєць помер на місці. На тривогу зреагували двоє інших військовиків - також солдат і керівник сторожі - старший лейтенант. Вони відбили наскок, щоправда, злочинці завдали їм кілька ножових поранень. Стан постраждалих військові медики називають задовільним, але, кажуть, обоє втратили багато крові.

Олег Колдашов, заступник керівника Військового медико-клінічного центру:

- Все в порядке, они отдыхают, необходимое лечение сделано, операции произведены, жизни военнослужащих ничего не угрожает.

Під час нападу одного зі злочинців застрелили. Іншого військовим вдалося зв'язати пасками. Нині він свідчить у міліції.

Анатолій Пришко, заступник генерального прокурора України:

- Нападники орудували ножами, зброю застосувати не встигли, тому що цей обріз був вибитий із рук нападника одним з військовослужбовців цього караулу.

Тепер слідчих цікавить, навіщо нападникам знадобилася зброя, по яку вони і прийшли до військової частини. Правоохоронці перевіряють, чи не причетні, бува, брати до інших резонансних злочинів.

Віктор Козицький, керівник ГУ МВС України в Харківській області:

- Безусловно, мы будем проверять их по всем аналогичным преступлениям, как на территории Харьковской области, так и на территории всей Украины.

У міліції кажуть: вартові діяли професійно й героїчно. Вони не розгубились і, навіть стікаючи кров'ю, змогли знешкодили озброєного злочинця. Загиблий Володимир Березюк за два тижні мав демобілізуватися і їхати додому. Командування висловило своє співчуття його родині.