Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2012, 09:26 Вбивства
У Чернігові троє зловмисників закатували до смерті, а потім розчленували земляка
У Чернігові троє зловмисників закатували до смерті, а потім розчленували земляка

Дуже сумно для літнього громадянина сусідньої держави закінчилися відвідини рідного Чернігова. Після хмільної зустрічі із земляками дідуся розітнули та закопали рештки на пустирі.

Правоохоронець:

- Підозрюваний, підійдіть, будь ласка. Це саме та голова, яку ви викинули?

- Так.

Ці моторошні кадри оперативного відео - чергове нагадування про небезпеку людської безтурботності. Саме через неї і втратив життя пенсіонер із Росії. А почалося все з безневинних ста грамів за зустріч у компанії земляків.

Сергій Бриль, керівник сектору УМВС України в Чернігівській області:

- Серед цієї компанії був його знайомий, який знав, що громадянин приїхав продати квартиру матері. І тоді у нього визрів план, щоб ця людина переписала на нього дану квартиру, щоби отримати таким шляхом гроші.

Як дід добряче захмелів, зловмисник з двома спільниками запхали його до автівки, і повезли у віддалене село. Ультиматум старому висували в холодному льосі. А на категоричну відмову відписати нерухомість - замкнули бранця на три дні. Щоби подумав. Однак змучений холодом пенсіонер вимагачів не дочекався - помер.

Сергій Бриль, керівник сектору УМВС України в Чернігівській області:

- Розуміючи, що накоїли лиха, злочинці почали позбавлятися тіла. Спочатку вони вивезли його за межі села, і у лісосмузі залишили, а в подальшому через декілька днів приїхали і порубали на шматки.

Для певності рештки старого вирішили закопати на місцевому пустирі. Сліди замітали поспіхом. Відтяту голову небіжчика вкинули до вбиральні на околиці Чернігова. Та не знали бузувіри, що на них уже кілька днів полює міліція, адже вже наступного дня після зникнення пенсіонера на сполох ударив його товариш.

Вирахувати, з ким востаннє бачився зниклий, для правоохоронців - справа часу. Тож узяли чорних ріелторів тепленькими, у власних домівках.

Сергій Бриль, керівник сектору УМВС України в Чернігівській області:

- На даний час порушена кримінальна справа за ознаками ст. 146 ч. 3 КК - позбавлення волі, або викрадення людини. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.

Кримінальна трійця довго не опиралася і розповіла, як усе було. Кажуть, спровокував їх на злочин сам постраждалий. Мовляв, дуже вже вихвалявся майбутніми статками.