Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2012, 23:56 Вбивства
Міліція спростувала чутки про маніяка в Солом'янському районі столиці
Міліція спростувала чутки про маніяка в Солом'янському районі столиці

Мешканці Солом'янського району столиці налякані чутками про маніяка. Мовляв, кілька днів тому, приблизно в однаковий час, від його рук загинули троє людей. Хто наводить жах на киян.

Першу жертву невідомого вбивці знайшли на цементній підлозі під'їзду. Повертаючись з роботи, мешканці будинку на Єреванській ледь не зомліли - на сходовому майданчику лежало закривавлене тіло. Чоловіка позбавили життя жорстоко: його наче чимось зрешетили.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Поранення в області шиї, грудей, на руці. Напевне, потерпілий намагався захищатися, ці поранення були смертельними.

Невдовзі з'ясували особу загиблого - це сорокадев'ятирічний підприємець. А вже за кілька днів нове лихо - на тій таки Солом'янці знову труп.

Людмила Василівна, мешканка м. Києва:

- Шістнадцять ран у грудях було ножових. Нічого з неї не знято. Усі украшенія… Вона багато вигляділа - на руках золото, перстні - не тронуто.

Про трагедію, що розігралася в цьому будинку на проспекті Відрадному, журналістам "Свідка" розповіли налякані місцеві. Люди кажуть: їхню сусідку зарізали вранішньої пори. Хто позбавив життя п'ятдесятирічну жінку - досі невідомо.

Людмила Василівна, мешканка м. Києва:

- Кажуть, вона їздила вроді заграницю, в Америку, з чоловіком судилася за квартиру. А жила, вроді, з якимись племінниками, два хлопці.

Стурбовані кияни кажуть: чули ще про одне вбивство - нібито напередодні в під'їзді будинку на бульварі Лепсе теж зарізали молодого парубка. Люди терміново збирають гроші на домофони.

Місцевий мешканець:

- Я думаю, що це все сплановано було, скоріш за все.

- Чи будете якось убезпечуватися, просити рідних бути уважними?

- У вечірні години частіше гуляю я.

Місцева мешканка:

- Ми больше днем, и всегда вдвоем, по одному не ходим. Надо все равно гулять, никуда не денешься. Подъезды маленькие, а люди на домофон не хотят скидываться.

Хто ж він, під'їзний маніяк, журналісти дізнавалися в правоохоронців.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- У нас останнім часом було скоєно два вбивства у під'їздах будинків. У одному випадку - постраждалий чоловік, бізнесмен. Вже проведені певні слідчі дії, які доводять, що це було навмисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів. Є затримана особа, доведено, що саме він скоїв убивство.

За словами міліціянтів, ніякого маніяка у районі немає. Убивця бізнесмена на Єреванській і різник з Відрадного - різні люди. Мовляв, підозрюваного в смерті жінки знають і розшукують. А третього вбивства взагалі не було.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Те, що повідомлялося - це мікрорайон Відрадний. Бульвар Лепсе входить у мікрорайон Відрадний. Може, люди чули дзвін про одне й теж саме вбивство, але не розуміють цього.

А ще правоохоронці радять: завжди будьте пильними. Обладнайте вхідні двері домофоном, не ходіть пізньої пори поодинці, та не залишайте без нагляду дітей.