Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2012, 11:59 Вбивства
У Сумах 18-річна студентка залишила новонароджену дочку на морозі
У Сумах 18-річна студентка залишила новонароджену дочку на морозі

У Сумах знайшли матір, що покинула своє щойно народжене немовля в лютий мороз помирати. Породіллею виявилася 18-річна студентка, майбутня медичка, яка просто боялася зізнатися батькам, що вагітна. Вона народила надворі, потім віднесла здорову донечку до озера й викинула її там.

Замерзле озеро Дурова - взимку популярне місце дитячих розваг. Сюди прийшли повозити на санчатах своїх малих і двоє приятелів з родинами. Та заважав собака, який щось тримав у зубах і гриз.

Володимир, мешканець м. Сум:

- Мы сначала подумали, что это кость большая, прошли мимо. А на обратном пути возвращались - и заметила парочка перед нами, что там человеческая рука.

У пса забрали малесеньке тільце немовляти - з пошматованим обличчям, без руки й обох ніг. Чоловіки зателефонували до міліції. Правоохоронці кинулися шукати батьків крихітки. Серед проблемних родин не знайшли.

Валерій Єфремов, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- Одна из версий, что таким образом, может быть, абсолютно нормальная молодая девушка или женщина скрыла свою нежелательную беременность. В пользу этой версии говорило то, что недалеко от места расположения трупа располагался ряд студенческих общежитий.

Саме в гуртожитку медичного коледжу й виявили студентку, що останнім часом погладшала, а потім різко схудла. Її затримали. Спочатку вона відмагалася, потім зізналася у скоєнні страшного злочину. Приховувала небажану вагітність, та коли почалися перейми, вискочила надвір, і біля гаражів народила дівчинку. Загорнула її в ганчірку, й віднесла якнайдалі.

Затримана:

- Коли вона перестала плакати, я не могла сидіти, я вже замерзла. Я її тут залишила і пішла.

Чому породілля занапастила рідну крихітку - пояснити так і не змогла.

Валерій Єфремов, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- Конкретной причины нету, но со всего её поведения понятно, что ей этот ребенок был не нужен. Она не задумывалась о его судьбе.

Психіатри певні: студенткою керував страх перед суспільним і батьківським осудом.

Олена Баленська, лікар-психіатр:

- Это могло осуждаться, это могло высмеиваться, плюс - отсутствие теплых отношений в семье, куда ребенок всегда должен приходить со своей проблемой. Если бы эти отношения были, безусловно ситуация могла бы сложиться совершенно по-другому.

Тепер затримана чекає на суд, за цей злочин її можуть надовго посадовити за грати.