Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2012, 12:11 Вбивства
На Дніпропетровщині двоє хлопців 11-ти і 14-ти років до смерті забили пенсіонерку
На Дніпропетровщині двоє хлопців 11-ти і 14-ти років до смерті забили пенсіонерку

Звіряче вбивство на Дніпропетровщині. Двоє підлітків до смерті забили стареньку бабусю. До пенсіонерки хлопці навідувалися часто. Самотня жінка дітей годувала, та нерідко дозволяла переночувати. Навіть не здогадувалася, чим скінчиться її гостинність.

Дружба 73-річної пенсіонерки і двох школярів-сусідів не дивувала. Жінка в минулому педагог, тож турбота про учнів, хоч уже і чужих, - природна.

Людмила Бражнець, сусідка вбитої:

- Она когда-то раньше здесь работала, понимаете, и она привыкла к этим детям. Но кто ж мог подумать, что они такое сотворят. Она их кормила. То чай, то еще что-нибудь. Даже другой раз оставляла спать.

11-річний Максим і 14-річний Сашко чергового разу до бабусі завітали на свято. Проти ночі на старий новий рік вирішили по сусідах йти, посівати. Та в гостях у пенсіонерки вже був чоловік. Незнайомців швидко поєднала бабусина… горілка.

Затриманий:

- Нам дядь Миша наливал, еще там дядь Миша был.

- Много вы выпили?

- Нет, по три рюмки.

І тут веселий настрій хлопців несподівано змінила агресія.

Затриманий:

- Ей дядь Миша налил водки, там, на кухне. А она в зале лежала, уже пьяная. Я её начал будить, чтобы она вставала. А она не вставала, её потом, это, вот так вот как бы трогать её руками, будить.

За мить двоє підлітків уже жорстоко лупцювали господарку. Потім почалися знущання. Непритомній поголили голову, та й цього здалося замало. Заходилися стрибати по тілу пенсіонерки. Одне зі зламаних ребер увійшло в серце - бабця померла. Гості миттю розбіглися. Та вже вранці наймолодших затримали.

Михайло Крижовець, керівник Орджонікідзевського МВ міліції:

- Одиннадцатилетний - он проживает с отцом, отец работает у нас на предприятии, имеет еще сестренку, имеет бабушку, то есть, полноценная семья.

Неповноцінною виявилася родина в його 14-річного друга. Мати у в'язниці, батько на заробітках за містом. Більшість часу хлопець жив і навчався у школі-інтернаті. Тут запевняють: учня пильнували.

Валентина Туліна, директор школи-інтернату м. Орджонікідзе:

- Ми не бачили, щоб він виявляв таку жорстокість, агресію, тобто він був звичайним хлопцем-підлітком, дев'ятикласником, для свого віку були в нього певні психологічні відмінності, але характерні, зумовлені тільки віковими особливостями.

Неповнолітнього тримають під вартою, та вже порушили кримінальну справу. Юнакові тепер загрожує 10-річне ув'язнення. Його 11-річному спільникові дісталися лише виховні бесіди. Нині правоохоронці розшукують і третього гостя пенсіонерки. Слідчі припускають: саме дорослий підбурив дітей до злочину.