Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2012, 10:05 Вбивства
На Хмельниччині 15-річний підліток зарізав свого 7-річного брата
На Хмельниччині 15-річний підліток зарізав свого 7-річного брата

Дитячі ігри з фатальними наслідками. На Хмельниччині 15-річний хлопець убив молодшого 7-річного брата. За те, що малий був завжди перший. Не встигав за ним старший через свої фізичні вади. Тож, урешті, вирішив помститися.

Урок математики у другого класу. На місці Артема його фото і квіти. За свою парту 7-річний хлопчик вже не повернеться.

Ірина Андрієвська, класний керівник загиблого хлопчика:

- Він був дуже доброю дитиною, надійною, чуйною, відповідальною. Тому яке завдання йому поставитм - він відповідав, він ніколи в класі не ображав однокласників, і ніколи не можна було на нього, можна сказати, образитися, ніколи в житті.

Образу - і смертельну - затаїв на хлопчика рідний 15-річний брат. З чотирьох дітей у сім'ї найстарший, але забав з-поміж усіх мав найменше. Рух обмежує церебральний параліч, німота і вади слуху - спілкування. Обігнати брата, першим вихопити пульта від телевізора або велосипеда. Наймолодшого Артема такі ігри забавляли, старшого Ярослава - неабияк лютили.

Олександр Заверуха, старший слідчий Теофіпільського РВ міліції:

- Молодший міг і забрати велосипеда, швидше рухався, хоча і молодший за віком. Це його ображало. Через образи меншого брата старший брат вирішив його позбавити життя. Для цього за спільним місцем проживання взяв кухонного ножа і пішов шукати брата.

Стара покинута сільська хата. Саме тут старший брат убив молодшого. Вже бездиханне тіло кинув у яму.

Правоохоронець:

- От сліди крові, волочіння, потім накрив шпалерами.

Ножа вимив у річці та повернув додому. Так міг діяти холоднокровний вбивця, каже дільничний. Але ж дітей знає від народження. Виховані, спокійні, без жодної агресії.

Андрій Триндюк, дільничний інспектор Теофіпільського РВ міліції:

- Діти проживали без батька, батько їх покинув, коли вони ще малі були. Сім'я була нормальна, як обичні сім'ї. На обліку не стояли, принаймні, діти голодні не ходили. Були одягнуті, акуратно, все.

Більшість часу Ярослав проводив у спеціалізованій школі-інтернаті. Додому - лише на канікули. Та в розпал навчання несподівано втік.

Жанна Баюк, сільський голова:

- Може, його щось до цього спонукало. Адже ми знаємо, що він втік з цієї школи-інтернату, сам добирався сюди додому. Коли його питали, чому він втік, він казав, що його там ображали. Може треба глядіти і причину в тому закладі.

Причини жорстокої розправи над дитиною слідчі обіцяють з'ясувати, але після судово-психіатричної експертизи затриманого. Поки ж проти хлопця порушили кримінальну справу за найтяжчою статтею з максимальним покаранням - до довічного ув'язнення. Однак припускають: через неповноліття вбивця отримає 15-річний термін за ґратами.