Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 січня 2012, 16:00 Вбивства
У Донецьку за голову розбійника-вбивці призначена винагорода в мільйон гривень
У Донецьку за голову розбійника-вбивці призначена винагорода в мільйон гривень

Відомі деякі деталі пограбування банку в Донецьку, під час якого загинуло п'ятеро людей. Розбійник не взяв грошей, тільки забрав сервера із записами камер спостереження. Натомість, за його голову вже призначено винагороду - мільйон гривень.

Олена працює неподалік пограбованого банку. Про те, що сталося, дізналася від друзів.

Олена, мешканка м. Донецька:

- Какое может быть отношение?! Это просто ужас. Очень жалко семьи, погибших, погибли просто ни за что.

До злощасного відділення вона принесла вже третій букет із чорною стрічкою: один - від себе, решту - на прохання подруг. Дівчата теж співчувають родичам і близьким загиблих.

Олена, мешканка м. Донецька:

- Вот из соседнего отделения попросили купить.

У самому ж банку - траур. По всіх відділеннях країни встановлено скорботні фотографії загиблих: наймолодшій - 27, найстаршому - 45. За корисну інформацію про нападників керівництво фінустанови обіцяє грошову винагороду.

Олександр Дубілет, голова правління "Приватбанку":

- На сегодняшний день выделен миллион гривен за помощь в раскрытии преступления: будь то информационная помощь, конечно, если она поможет раскрыть преступление, и будет действенное, приведет к задержанию. Мы будем следить, и, если нужно будет, мы увеличим сумму, чтобы оказывать содействие в раскрытии преступления.

Завдання перед правоохоронцями - не з простих. Нападник діяв професійно.

Олександр Дубілет, голова правління "Приватбанку":

- Если это был клиент, который обслуживается в данном отделении, то охранники знали этого клиента в лицо. То, что касается клиентов с улицы - теоретически, туда можно было попасть, но это не так просто. Теоретически, да. Но нельзя было бы подойти в маске и попасть в это отделение.

Уже гуляє чимало версій, але міліція поки не озвучує жодної офіційної. Тим часом, багато людей простежує одну закономірність: грошей злочинець не взяв, тож це могло бути не пограбування банку, а сплановане вбивство.

Олександр Токарев, кореспондент:

- У відділенні вбивця не лишив у живих жодного свідка, так само як і жорсткого диску з камер відеоспостереження. Правоохоронці сподіваються на по квартирний обхід у найближчих будинках або на випадкового свідка з вулиці.

Усі правоохоронні відомства в Донецьку - на вухах. До міста з'їхалося їхнє найвище керівництво: вочевидь, демонструвати підлеглим майстер-клас із вираховування небезпечного злочинця.