Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2011, 13:21 Вбивства
На Сумщині троє чоловіків здійснили розбійний напад на сім'ю: одна людина помер
На Сумщині троє чоловіків здійснили розбійний напад на сім'ю: одна людина помер

Нелюди познущалися з родини на Сумщині: господині зламали щелепу, чоловіка-інваліда віддубасили биткою, старенького дідуся - закатували. Розправу влаштували перед очима в маленьких дітей.

Валера, постраждалий хлопчик:

- Залетіли в хату, як дракони. Я злякався, під одіяло заховався бігом.

6-річний Валера розповідає про страшний для його сім'ї день. Надвечір до хати постукали. Мати хлопчика відчинила двері.

Наталя, постраждала:

- І чоловік отак, закриваючи рукою лице, начав летіть на мене.

Наталі зламали щелепу. Скільки пролежала непритомна - не знає. Їй зв'язали руки, один із розбійників тримав жінку долу. Інші двоє господарювали в хаті. Хазяйка чула, як кричали її батько й чоловік-інвалід.

Григорій, постраждалий:

- Заскочили в масках. Я побачив, що вже в кроваті наді мною стояв, став ізбивать битою.

Потім знову взялися до господині оселі.

Наталя, постраждала:

- Один з них підійшов звідси до мене з утюгом: "Де розетка нормальна?" Я ще не встигла нічого сказать, він мене утюгом ударив, я прилипла до стінки. Кров, естественно, з рота пішла.

Родину били перед очима у трьох малих дітей. Валера має ще двох молодших сестричок.

Валерій, постраждалий:

- Мамку один затяг за шкварки і питає: "Де бабки?!"

Затриманий:

- Малой, ребенок малой, принес деньги, отдал деньги и попросил, чтобы не убивали никого.

Грабіжникам віддали 1600 гривень. Та цього їм було замало - биткою і праскою вмовляли дати ще. Найбільше дісталося сімдесятисемирічному дідусеві, його поливали розпеченою олією. Ще й пістолета притуляли. Щоправда, іграшкового, але перелякані господарі цього не знали. Врешті нелюди забрали близько 9 тисяч гривень, зняли з господині золоті сережки, пригрозили підпалити хату й пішли. Родина стікала кров'ю, зачинена у власній хаті. Малий Валера допоміг матері розрізати мотузки на руках, жінка вибила вікно, вибрался надвір і побігла по допомогу. Дідусь до приїзду "швидкої" не дожив. Медики констатували в нього перелами хребта, ребер, кінцівок, тяжкі забиття.

Олександр Ковган, старший слідчий УМВС України в Сумській області:

- Ввечері перед скоєнням злочину вони в одного зі злочинців в гаражі зі светра з рукавів зробили маски, взяли перчатки, дитячий пістолет, біту, і прихали до даного господарства.

Юлія Загамула, керівник відділу Роменського МВ міліції:

- На даній час злочин розкрито, встановлено, що скоїли злочин 2 жителі Роменського району і житель Полтавської області. Всі раніше судимі, обвинувачуються за нанесення тяжких тілесних, що спричинили смерть та розбійний напад. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років.