Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2011, 15:00 Вбивства
На Одещині невідомі масово знищують безпритульних собак
На Одещині невідомі масово знищують безпритульних собак

В Одеській області хтось масово нищить безпритульних собак, убиває страшно й жорстоко, а трупи скидає в худобомогильник. Що в Іллічівську та на його околицях працює так звана будка - машина з вилову псів, захисники тварин знали давно. Та тільки тепер їм вдалося вистежити її. Про приголомшливі факти винищення чотирилапих.

Останнім часом працівників Одеської спілки захисту тварин просто засипали скаргами мешканці Іллічівська. Люди писали про факти знищення безпритульних собак у місті. Але зловити живолупів не могли, бо ніхто не бачив їхньої машини. Аби затримати вбивць, місцеві активісти влаштували біля худобомогильника засідку. І не прогадали. Десь о восьмій ранку під'їхав транспорт, з якого невідомі почали викидати трупи псів. Коли гицелі помітили, що за ними стежать, сіли в автівку й почали тікати.

Олеся Кульчицька, працівниця Одеської спілки захисту тварин:

- Из-за того, что здесь очень плохие дороги, у них отвалился вот этот прицеп, вот этот контейнер, ну, в котором они возили трупы. И мы сразу же, там повываливались трупы собак, щенков, все еще теплые, буквально, до получаса, наверное, как их убили.

Та катам вдалося втекти. Захисники тварин викликали міліцію й ветеринарів. Фахівці припускають, що поводилися живолупи з чотирилапими вкрай жорстоко: цуценятам скручували шиї, великих же псів душили або забивали до смерті палицями. Утім причини загибелі тварин ще з'ясовують.

Юрій Лішану, дільничний ветеринарний лікар с. Молодіжного:

- Видимых таких каких-то повреждений нет, вроде, огнестрельных ранений нет. Может, их травили чадным газом, может быть, уколами какими-то, кто его знает. Ну, направят в лабораторию и выяснят.

Водночас оборонці собак провели власне розслідування. Вони з'ясували, що тварин сюди привозять щоп'ятниці. Цього разу трупів було три десятки. Та в міліції з висновками поки не квапляться. Кажуть, кваліфікують злочин на підставі результатів експертизи.

Ольга Паєвська, слідчий Овідіопільского РВ міліції:

- Трупы двоих животных изъяты для проведения исследования и установления причины смерти животных, по какой причине гибель наступила. Остальные трупы направлены в могильник собак, где хранятся трупы животных. Материалы будут направлены в дежурную часть для дальнейшего рассмотрения и принятия решения в порядке закона.

Що масово вивозять трупи собак, у сільраді не знали. Голова певен: тварин у Молодіжному не вбивають. Найімовірніше, трупи доправляють з інших районів. Останніми роками місцева худоба майже не дохла, тож до могильника давно ніхто не заглядав.

Василь Гуляєв, Молодіжненський сільський голова:

- В первый раз, вот действительно, в первый раз, когда мне сегодня позвонили и сказали, что на нашей территории отстреливают. Ну, я просто был удивлен, мы сразу разобрались и убедились, что это не на нашей территории, а по поводу, что трупы вывезли, ну, конечно, будем разбираться, вместе с милицией, разберемся.

Поки правоохоронці з'ясовують усі факти вбивства собак, захисники тварин закликають до гуманних методів поводження з безпритульними псами.