Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2011, 12:44 Вбивства
На Вінниччині заарештували 44-річну дітовбивцю зі стажем
На Вінниччині заарештували 44-річну дітовбивцю зі стажем

На Вінниччині сорокачотирирічна жінка втопила свою новонароджену доньку у відрі, а потім викинула у вигрібну яму. Та після того, як правоохоронці почали розслідування, з'ясувалося: підозрювана закопала на подвір’ї ще два дитячих тіла.

Недобре запідозрили односельці: в жінки, яка мала ось-ось народити, живіт зник, а дитина так і не з'явилася. Звернулися до міліції, й оперативники знайшли у вигрібній ямі поліетиленового пакета. У ньому - тіло новонародженої дівчинки. Пізніше експерти з’ясували: дитина з’явилася на світ живою. Чоловік затриманої каже: про вагітність дружини навіть не здогадувався.

Чоловік підозрюваної:

- І кажу їй: "Свєта, нащо ти це зробила? Чого ти не родила? І не було би цих проблем". Вона мене винує, і всьо. Не знаю. Вона мене винує, що я винен. Ну, як я винен, якщо я не знав дев'ять місяців? Я геть не знав, що вона дев'ять місяців носила. Як я міг її заставити дев'ять місяців?

Проте, шокувало правоохоронців інше. Затримана вказали ще на дві могили немовлят, яких закопала просто на подвір’ї. Жінка стверджує: позбавлялася дітей, бо погано жила з чоловіком та не мала грошей їх утримувати.

Підозрювана:

- У нас постійно скандали, сварки, недостатки. Так я рішила позбутися дитини.

Сусіди розповідають: Світлана була сувора із дітьми. Окрім 14-річної школярки-доньки в неї є син від першого шлюбу. Він нині живе з батьком. Ще один хлопчик трагічно загинув.

Сусідка підозрюваної:

- В неї був син - Владіслав. Ну, напекла вона пирогів, і якби сховала від нього. А він заліз через горище, і ці пироги з'їв. І наказувала його тим, що приковувала на ціпок.

Разом із породіллею затримали 70-річну мешканку Бершаді, раніше вже засуджену за підпільні аборти. Саме вона, за попередньою інформацією, викликала штучні пологи і була свідком убивства.

Валерій Ноник, керівник УМВС України у Вінницькій області:

- За даним фактом порушена кримінальна справа за частиною другою статті 115, яка дає позбавлення волі від 10 до 15 років, або довічне ув'язнення. Зараз проходить перевірка по тім фактам. А по цьому факту порушена кримінальна справа і ця жінка, яка визивала штучні пологи і сорокачотирьохрічна жінка, яка вбила свою дитину, заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності.