Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 листопада 2011, 11:22 Вбивства
У Марганці два колишніх зека по-звірячому вбили 81-річного пенсіонера
У Марганці два колишніх зека по-звірячому вбили 81-річного пенсіонера

У Марганці двоє колишніх тюряжників замучили 81-річного пенсіонера. Зловмисники довідалися, що старенький має заощадження, й вирішили поживитися. Аби господар сказав, де ховає гроші - катували дрилем та стріляли з двох видів зброї.

Сусідка вбитого:

- Колоті рани, два вистріла - один у голову, один у живіт, і дреллю в голову дирка, і одна в живот.

Саме таку страшну картину застала мешканка Марганцю, коли зайшла провідати свого сусіду-пенсіонера.

В'ячеслав Писаренко, керівник Марганецького МВ міліції:

- Было явно видно, что преступления является корыстным - в доме царил беспорядок, вещи свалены были на пол, сейф, в котором хранилось ружье, был вскрыт.

Сусіди кажуть: старий мав добру пенсію, тож зловмисники могли прийти саме по дідові заощадження.

Сусід вбитого:

- Он, несмотря на 81 год, был очень грамотный. Работал в свое время главным энергетиком на шахте. Вы ж понимаете, что значит в советские времена работать на такой должности.

Та поживитися дармовими грішми нападникам не судилося - заощаджені десять тисяч доларів дідусь тримав у потайній шухлядці сейфа. Тож забрали все, що було напохваті - мобільного телефона, дві мисливські рушниці і триста гривень. Утім, гуляли на волі недовго - менш, ніж за добу грабіжників спіймали в сусідньому Дніпродзержинську.

В'ячеслав Писаренко, керівник Марганецького МВ міліції:

- В течении суток были установлено их местонахождение, а также произведено их задержание. При задержании было изъято 2 обреза охотничьих ружья, два пневматических пистолета, а также орудие преступления.

Одному зі зловмисників сорок шість. Половину свого життя він пробув за ґратами. У його молодшого поплічника - дві тюремних ходки.

Сергій, підозрюваний:

- Мне сказал, что у него большие проблемы с милицией, и нужны деньги срочно. И есть дед. Его сосед, который напротив живет, где очень много денег… Он уговорил меня.

Віталій, підозрюваний:

- Я абсолютно ничего не похищал. Он у меня выведывал информацию об этом пенсионере.

Та кивали один на одного бузувіри недовго. Зрештою зізналися, як прийшли до діда, вдаючи електроконтролерів. Коли ж зрозуміли, що доброхіть старий грошей не віддасть, взялися катувати дрилем.

Сергій, підозрюваний:

- Первый удар я сделал легкий, чтоб приглушить. Рука дрогнула - не приглушил деда. А он схватился за ружье. Тогда я нанес пять ударов.

За звіряче вбивство пенсіонера обом катам загрожує довічне ув'язнення.