Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2011, 14:21 Вбивства
У Харківській області породілля покинула своє немовля у лісі
У Харківській області породілля покинула своє немовля у лісі

Страшна статистика смертей немовлят росте. Цього тижня "Свідок" уже неодноразово розповідав про жінок-убивць, які жорстоко позбавили життя власних крихіток. І ось чергова моторошна звістка з Харківщині. Там мертву щойно народжену дівчинку знайшли в лісі біля залізниці мешканці містечка Богодухова. Експерти з'ясували: дитинка з'явилася на світ здоровою, а померла від переохолодження. В міліції припускають: мати просто викинула немовля там, де народила, - під кущем.

Правоохоронець:

- Предположительно, это место родов, и на расстоянии 19 м отсюда был обнаружен труп ребенка.

Тут, у лісі, невідома жінка народила й одразу покинула власне немовля. Місце безлюдне, поблизу - ані житлових будинків, ані закладів: самі сосни, дорога й залізниця. Тож якби не випадковий перехожий, тільця могли й не знайти. Чоловік одразу викликав правоохоронців. Судмедексперти кажуть: немовля з'явилося на світ здоровим і доношеним.

Едуард Коваленко, керівник Богодухівського РВ міліції:

- Весом примерно 4,5 килограмма без видимых признаков насильственной смерти. На сегодняшний момент можно сказать, что, вероятнее всего, смерть наступила в результате переохлаждения. Сейчас возбуждено уголовное дело по статье 115 умышленное убийство.

Експерти припускають: крихітка пролежала в лісі на холодній землі за мінусової температури близько доби. Тож правоохоронці одразу рушили шукати породіллю. Почали опитувати мешканців довколишніх сіл, можливо, хтось щось знає або чув. Минув тиждень, а жінки ще не знайшли.

Місцевий мешканець:

- Нічого ви не чули? Ценной информацией не обладаете?

- Не…

- Которая представляет интерес нам оперативный?

Григорій Єрмольников, мешканець м. Богодухова:

- Идут разговоры. А кто, что… Кто мог так сделать - реально никто ничего не может даже. Це ж где-то отут найшли, да? Так це ж можно проездом выбросить.

Люди кажуть, можливо, жінка народила в потязі чи електричці й викинула немовля просто з вагона. Правоохоронці припускають і таке. Нині особливу увагу приділяють жіночим консультаціям. Перевіряють вагітних на останніх термінах. Чи немає серед них такої, яка мала ось-ось народити, але дитини так і не з'явилося. Якщо матір-зозулю знайдуть, вона надовго сяде за ґрати.