Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 жовтня 2011, 14:44 Вбивства
На Миколаївщині чоловік влаштував у своєму селі різанину та стрілянину
На Миколаївщині чоловік влаштував у своєму селі різанину та стрілянину

Почалося святом, закінчилося - різаниною, стріляниною і спробою самогубства. Жахливий ранок улаштував односельцям мешканець Миколаївщини. П'яний чоловік розгулював селом спочатку з ножем, потім - із рушницею.

"П'яний озброєний чоловік розгулює селом і вривається до сусідів". Такі повідомлення від односельців почали надходити до Снігурівського райвідділку о 5-й ранку. Поки на місце їхали оперативники, мисливську рушницю в забіяки місцеві встигли відібрати. Та, виявилося, накоїв лиха той вже і без неї. З ножем напав на літню пару.

Сергій Дяченко, керівник Снігурівського РВ міліції:

- Состояние его было неадекватное. Добиться от него первоначально причину, почему он так поступил, чем он мотивировал свой поступок, не получалось.

Що сталося - не могли пояснити і поранені. Непритомне подружжя відвезли до лікарні і одразу прооперували. В обох - рани грудей, у чоловіка - ще й живота та печінки.

Михайло Гуцман, заввідділу Снігурівської центральної районної лікарні:

- Произвели ушивание печени, остановка кровотечения, но состояние больного оставалось тяжелым. Но, к сожалению, медицина тоже беспомощна, и мужчина умер.

Його дружина ще в реанімації, але житиме, запевняють лікарі. Жінка врешті розповіла: сусід прийшов до них по мисливську рушницю. Коли хмільному гостеві відмовили, витяг ножа.

Сергій Дяченко, керівник Снігурівського РВ міліції:

- У них были соседские отношения, то есть, люди пожилые, просили его помочь. Он не отказывал, помогал.

В усьому винні свята, пояснює затриманий. Два тижні тому відзначали день народження дружини. Добряче хильнув, і спинитися вже не міг. Пив щодня. Коли жінка стала дорікати, обурився. Сварливу кохану вирішив налякати - пішов до сусідів по рушницю.

Затриманий:

- Он открыл мне дверь, все нормально было. Помню, что подошел с ножом. Знал, что у них ружье есть. Пришел, начал угрожать, думал, на угрозы пойдет. А потом вот этот момент вообще ничего не помню.

Зброю таки здобув. Вже в іншого сусіда. Та лякати пішов не дружину. Дорогою пригадав ще одного давнього кривдника. Зайшов і до нього. У дворі натиснув на гачок, на щастя, кулю випустив у небо. В повітрі запахло порохом, і сільські чоловіки вирішили негайно діяти: гуртом п'яного бешкетника і скрутили, забрали зброю, після чого той втік додому. Там стрільця-різника й заскочили правоохоронці. Він усе ще пив та намагався вкоротити собі віку. Спокутувати злочини можливість буде, заспокоюють чоловіка правоохоронці, у кримінальному кодексі покарання своє - тривале позбавлення волі.