Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 жовтня 2011, 13:34 Вбивства
На Одещині під час затримання банди злочинців загинуло двоє правоохоронців
На Одещині під час затримання банди злочинців загинуло двоє правоохоронців

Двоє правоохоронців загинули, четверо поранені - так закінчилася операція із затримання особливо небезпечних злочинців в Одеській області. Бандити відкрили по міліціянтах вогонь. Докладніше про криваві події ночі.

Міліціянти отримали інформацію про те, що в бік Одеси рухаються озброєні бандити, яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів, зокрема, й замовних убивств. Негайно створена оперативна група виїхала назустріч. На посту ДАЇ біля села Кошар інспектор ДПС зупинив машину. Водій передав документи й вийшов з автомобіля, щоб відкрити багажника. Цієї миті співробітники спецпідрозділу "Беркут" почали операцію із затримання. Кермувальник кинув в їхній бік дві гранати, і взявся стріляти з пістолета ТТ. Пасажир, що був на передньому сидінні, відкрив вогонь з автомата Калашникова. Один із бійців "Беркута" поранив автоматника, та третій зі злочинців устиг затягти пораненого назад у машину, й вони зникли з місця події. В області оголосили операцію "Сирена". "Беркут" перевіряв на дорогах кожного автомобіля.

Олександр, свідок:

- Паника, все такое крики Беркутов: "лежать, всем на землю" и все такое.

Відомо, хто був одним з учасників перестрілки: це Аслан Імранович Дикаєв, 1982 року народження, якого розшукують за вбивство. З ним їхало ще двоє людей.

Михайло Яцков, керівник ГУ МВС України в Одеській області:

- Примерно в 4 часа утра поисковые группы нашли автомобиль недалеко от места происшествия. Автомобиль был обследован, в автомобиле были найдены гильзы, автоматные гильзы, гильзы пистолета ТТ, найдена окровавленная одежда, что подтверждает, что преступники также ранены. Оружие в автомобилях не найдено, это говорит о том, что преступники до сих пор намерены оказывать сопротивление, они вооружены, и принимаются все меры безопасности по их поимке.

Двох поранених правоохоронців лікують амбулаторно - в них легкі ушкодження, інших двох доправили до Одеської міської лікарні. Там їх терміново прооперували.

Роман Лиманський, керівник Южненської міської лікарні:

- В одного з хворих ми підозрюємо проблеми з сосудами, а скоріше всього, що з артерією, а в одного оскольчатий перелом верхньої треті бедра, і ми їх з цими травмами відправили в обласну лікарню.

Резонансну справу контролює Міністерство внутрішніх справ. Керівник відомства Анатолій Могильов пообіцяв, що всім постраждалим і сім'ям загиблих виплатять компенсації. Також він розповів, чому операція із затримання злочинців обернулася трагедією.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- На месте происшествия была группа из 12-ти человек, только они были рассредоточены в разных местах, но такой отпор от преступников даже было сложно предположить. Во-первых, не было данных о наличии у них автоматического оружия и гранат, поэтому нападание с их стороны было неожиданно даже для тех, кто их задерживал.

Злочинців шукають тисячі співробітників міліції трьох областей. Утім, припускають, що нападники могли втекти до Молдови. Українські оперативники звертаються до всіх, хто володіє будь-якою інформацією про бандитів, терміново телефонувати до міліції.