Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2011, 15:43 Вбивства
На Чернігівщині двоє шукачів металобрухту побили сімейну пару
На Чернігівщині двоє шукачів металобрухту побили сімейну пару

На Чернігівщині пес Рябко врятував життя своїй господині. Після нападу на оселю жінка чотири доби пролежала непритомною при убитому чоловікові. Коли ж тіла хотіли доправити до моргу, чотирилапий охоронець узявся лизати обличчя хазяйки. Докладніше про незвичайну детективну історію.

Коли Марія та Петро Сеньки кілька діб поспіль не виходили з хати, сусіди вдарили на сполох.

Сусідка постраждалих:

- Вони просто випивали і йшли в запой. А то їх нема й нема - не виходять. Думаю, що ж таке.

Як зазирнули у вікно хатини - вжахнулися. Посеред кімнати лежав закривавлений чоловік, поруч - його дружина. Голова жінки нагадувала червоне місиво.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- Коли правоохоронці зайшли до приміщення, побачили, що на підлозі лежать хазяї. Разом із правоохоронцями забігла і собака господарів. Вона зразу ж кинулася до жінки і почала її лизати, і жінка зразу ж прийшла до тями.

Що саме сталося в оселі чотири доби тому - перелякана господиня повідомити так і не змогла.

Олександр Тищенко, травматолог Городнянської районної лікарні:

- Попала к нам в крайне тяжелом состоянии. Перелом костей черепа, психические и поведенческие расстройства. В связи с перенесенной травмой она не помнит момент травмы.

Коли на місце трагедії прибули журналісти "Свідка", герой-рятівник Рябко тихо скавулів на ґанку спорожнілої хатини. Тоді правоохоронці вже знали імена підозрюваних. Ними виявилися двоє місцевих циганів. Одному з нападників 16, його брат на два роки старший. Сусіди кажуть: хлопці вряди-годи наганяли страху місцевим селянам.

Сусідка постраждалих:

- Ми їх не хочем бачить. У мене там яблоки на городі, то я їх не бачу. Вони їх трусять, а я не бачу. Потому що отакі чащі - якби тут їх повирубували хоть трохи. Преступлєнія робляться тільки в отаких вот місцях.

Марія, продавчиня:

- Они такие невеличкі хлопці. Один вообще такий маленький, а другий трошки побольше. Один, которий помоложе, более спокойний, а той, которий постарше - нагленький хлопчик.

Чому забіяк ніхто не вгамував, "Свідок" спробував було дізнатися в місцевій сільраді.

Працівник місцевої сільради:

- Хлопці ніде нічого, наче, тихі, спокійні, нічого такого ніде не замічалося. В цьому році почали займатися металобрухтом.

Поки журналісти цікавилися підозрюваними, хлопців затримати. Кримінальний дует спіймався в сусідньому районі. Довго не відмагалися. І розповіли, як прийшли до Сеньків по брухт. Коли торгувалися за старе залізне ліжко - не дійшли згоди. А щоби господар поступився, схопили чавунну сковорідку. Проте, братам і на думку не спадало, що вони позбавили життя людину, а іншу зробили калікою. Тепер міркують про скоєне в місцевому СІЗО. Після кривавого походу по метал доведеться відсидіти п'ятнадцять років.