Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 вересня 2011, 13:52 Вбивства
На Херсонщині хлопець згвалтував і вбив 6-річну дівчинку
На Херсонщині хлопець згвалтував і вбив 6-річну дівчинку

Нелюд, що зґвалтував і вбив першокласницю. Трагедія сталася у селі Нова Збур'ївка Голопристанського району.

Шестирічна Катя після школи пішла гуляти надвір і зникла. Батьки кинулися її шукати.

Анатолій Бондар, сусід:

- По лісу ходили ноччю, ну і сусіди, й всі. Ну, шукали, та й думали: може, чи заблудилась. Ну, таке би ніхто й не подумав.

Школярку знайшли мертвою зі слідами зґвалтування. Діти розповіли про незнайомця, спочатку він спілкувався зі старшою дівчинкою.

Ганна Місятюк, бабуся вбитої дівчинки:

- "Поведи мене у школу у туалет, а потом зі школи поведи мене у ліс, покажеш". А та старшенька - умнічка. Каже, я не піду, я не знаю. А ця дитина довірлива, добренька. Я, каже, знаю, де ліс, я покажу, цей дядя хороший.

Продавчиня магазину згадала, що зранку заходив невідомий чоловік. А ввечері купував пиво вже із кров'ю на рукаві та спиною в реп'яхах. Потім сів у автобус, що їхав до сусіднього села.

Сергій Гуменюк, т.в.о. керівника УМВС України в Херсонській області:

- Злоумышленником оказалось лицо ранее судимое за аналогичное преступление на сексуальной почве, вот. Он был в феврале 2011 года, условно досрочно освобожден, и, получается, через полгода совершил аналогичное преступление уже с более тяжкими последствиями.

Люди обурені м'якістю закону. Кажуть, за спробу зґвалтування 14-річної дівчинки лише два з половиною роки тюрми.

Микола Бондаренко, батько загиблої:

- Не знаю. Я б таких не випускав би взагалі. Що ви закони такі робите - я не знаю.

Під час відтворення злочину, міліція одягла затриманого в бронежилет та каску. Від обурених селян його охороняло аж 40 правоохоронців.

Ганна Місятюк, бабуся вбитої дівчинки:

- За що, за що він таке зробив з цієї крошечки? Хто буде їх, оцих крошечок, хто буде їх охороняти? А ви охороняєте деби... дебілів, не знаю, як їх назвати!

Затриманий про зґвалтування та вбивство маленької дівчинки розповідає спокійно й детально.

Затриманий:

- Бігала дєвочка там недалеко. Ну, я прєдложив їй - пішли, ну, покажи мені ліс. Вона согласилася, ми пішли. Як зайшли в ліс, то десь метрів через 20, може, даже больше, я взяв її на руки, одніс туди, чуть дальше, там ще недалеко свалка була. Ну, совєршив це. От того мєста ще пару метров одніс, і положив, і закидав її там листями, йолками.

За цією партою Катя просиділа лише два дні. Проти молодика порушено кримінальну справу за статтею 115 - навмисне вбивство малолітньої дитини. Родичі дівчинки вважають: для нього навіть довічне ув'язнення - замале покарання.