Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2011, 15:35 Вбивства
На Волині батько багатодітного сімейства убив 81-річну сусідку
На Волині батько багатодітного сімейства убив 81-річну сусідку

Довічне позбавлення волі загрожує 26-річному волинянинові, котрий проник до оселі самотньої пенсіонерки. Заради кількох гривень на куриво й горілку, він убив жінку металевим прутом, а її хату підпалив. Та зі сліду оперативників пожежею не збив: багатодітного батька затримали того самого дня.

У селі Мерві цей чоловік з'явився нещодавно. Місяць тому з дружиною та чотирма дітьми переїхав сюди з сусідньої області. Відтоді святкував вхідчини. Коли гроші закінчувалися, позичав. Утім, того вечора пиякові відмовили чи не всі місцеві мешканці. І він згадав про самотню вісімдесятиоднорічну бабу Марію.

Василь, підозрюваний:

- Вона гроші мала, всі казали, що мала. Я підійшов до її хати. Світла вже не було - певно, спала. Постукав у двері - тишина. Почав заглядати у вікна. Потім одне розбив, те, що від садка, вліз. І зразу нос в нос з нею стикнувся.

Віддати заховане на чорний день довго зайда не просив.

Василь, підозрюваний:

- Там стояла така арматурина біля грубки. Я вже не дуже добре це помню. Взяв її в руки, сначала по ногам вдарив. Баба впала, і тоді я, вроді-би, два рази в район віска її лупнув. Ну, може три…

Коли жінка стихла, почав нишпорити хатою. Та лихо: знайти пенсійні заощадження старої не міг. Розлютившись, підпалив скатертину, постіль, кімнатного килимка та й подався додому. Полум'я ж так розгорілося, що коли приїхали вогнеборці, рятувати було вже нічого. До справи взялися міліційні експерти.

Володимир Веремчук, заступник керівника Горохівського РВ міліції:

- Було виявлено, коли пожежа була загашена, труп жінки 1930 року. 81 рік їй. Пізніше, після проведення ряду заходів, після судово-медичної експертизи було встановлено, що жінка померла від черепно-мозкової травми, яку отримала на місці.

Убивцю затримали тієї самої ночі. Спершу не зізнавався. Вигадував алібі, казав, що на нього тиснуть.

Володимир Веремчук, заступник керівника Горохівського РВ міліції:

- Він був в стані алкогольного сп'яніння. Коли привезли сюди, освідчили. Він довго не міг зрозуміти, чого він попав у міліцію. Але, допираючи його доказовою базою, почав давати пізнавальні покази, що він скоїв злочин.

Міліція припускає, що чоловік страждає на психічні розлади, тож призначили кілька медичних експертиз. Тільки по їхньому завершенні стане відомо, яка буде його домівка на найближчі 15 років - лікарняна чи тюремна.