Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2011, 17:12 Вбивства
На Сумщині 16-річний хлопець задушив двох бабусь
На Сумщині 16-річний хлопець задушив двох бабусь

На Сумщині 16-річний хлопець замордував двох бабусь. Старенькі мешкали разом: парубок переламав їм ребра, прив'язав обох до ліжка й підпалив хату. Малолітній нелюд розповідає: так мстився, бо одна з пенсіонерок поскаржилася сусідам, що він украв її гроші.

До пожежі тут стояв дерев'яний будиночок, де жила 82-річна жінка. На літо до неї приїжджала родичка з Москви, теж пенсіонерка. Старенькі не дали ради печі - тому й спалахнула пожежа. Спочатку саме така була головна версія займання, але її відкинули, коли знайшли тіла.

Юрій Лисенко, старший слідчий УМВС України в Сумській області:

- При вскрытии трупов - внутренние повреждения - переломы ребер, открытый перелом черепа. Судмедэкспертиза установила, что на момент возгорания одна из женщин была жива, поскольку в ее крови были остатки угарного газа.

Незадовго до смерті бабуся скаржилася односельцям на 16-річного сусіда, котрий забрав у неї гроші. Парубка вже судили за крадіжки, знайти його в селі не вдалося.

Валерій Міськов, керівник Глухівського МВ міліції:

- Человек приехал в город на рейсовом автобусе из соседнего села, купил пива и пошел отдыхать.

Та відпочивав недовго - правоохоронці швидко спіймали парубка. В міліції він розповів: ішов залякати бабусю, аби мовчала. Затяг з подвір'я до хати й побачив московську родичку. На свідка не очікував.

Юрій Лисенко, старший слідчий УМВС України в Сумській області:

- Принял решение их убить, потому что у второй были родственники в Москве, опасался мести с их стороны.

Затриманий:

- "Дадим денег! Только не трогай! Все отдадим!" Я сказал, что мне деньги не нужны, не за деньгами пришел. И все, это были их последние слова.

Нападник побив стареньких, прив'язав їх до бильця ліжка й заснув на сусідньому дивані.

Затриманий:

- Конкретно так заснул, надолго. Потом проснулся, уже началось к утру идти. Я сразу понял, что если здесь, то надо их убивать, иначе ж всё - сколько ж я проспал. Взял веревку и задушил. Сначала одну, потом вторую.

Знайшов сірники, у кількох місцях підпалив хату, та й поїхав собі на пиво. Гуляв на 50 гривень. У ліцеї, де хлопець вчився на столяра, поганого про нього не кажуть. Хіба що бував тут нечасто.

Тетяна Скоченко, заступник директора Глухівського професійного ліцею:

- Ні бійок, ані агресивного поводження, я не можу сказати за це. За час навчання був звичайним учнем, відвідував заняття, нічим не відрізнявся.

Та тепер малолітньому нелюдові вже не до навчання. Сяде за грати на тривалий термін.

Валерій Міськов, керівник Глухівського МВ міліції:

- Это юный возраст и сверхциничное отношение к человеческой жизни. Возбуждено уголовное дело по ст. 115, ч.2 и 187 - "разбой", в связи с тем, что он же несовершеннолетний. До 10 лет лишения свободы.