Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 червня 2011, 13:01 Вбивства
У Харкові колишньому члену злочинної банди загрожує довічне ув'язнення
У Харкові колишньому члену злочинної банди загрожує довічне ув'язнення

У Харкові затримали злочинця, якого шукали 12 років. Його підозрюють у вбивстві міліціянтів, таксиста, серії квартирних крадіжок. Весь цей час розшукуваний переховувався в невеликій кімнаті гуртожитку, і майже не виходив із будинку.

Влітку 1998-го року наряд правоохоронців викликали на сімейну сварку. Щойно двері ліфта відчинилися, міліціянтів розстріляли, а їхню зброю зрізали з паска разом з кобурою. Мешканці будинку чули постріли, але вийти ніхто не наважився. Кількох нападників затримали за п'ять днів після скоєння злочину. Їх викрила мисливська рушниця, з якої вбили правоохоронців.

Валерій Салманов, заступник керівника УБОЗ у Харківській області:

- Одна из целей, потому что готовилась эта группа определенное время длительное… Одна из целей - это действительно завладеть оружием с целью совершения в дальнейшем разбоев, убийств, и так далее.

Згодом слідчі дізналися: на карбі нападників ще не один злочин. Банда починала з квартирних крадіжок. Та пішла далі - вбила таксиста, і спробувала позбавити життя ще одного. Чоловік дивом вижив. По тому розбійники зі зброєю напали на сім'ю підприємця. Через певний час розстріляли правоохоронців.

Валерій Салманов, заступник керівника УБОЗ в Харківській області:

- В банде было больше людей. Часть людей, которые были задержаны по горячим следам, они сразу получили пожизненные сроки.

Двом убивцям правоохоронців загрожувала смертна кара, але її скасували. Ще двох членів банди шукали й за кордоном. Одного з них працівники харківського УБОЗу затримали лише тепер.

Олександр Горбачов, керівник відділу УБОЗ у Харківській області:

- Законспирированная квартира, со всеми мерами предосторожности. То есть, выход из дома рано утром, перемещение странными скрытыми путями. Такой же возврат домой. Он состоял в банде, ему вменяется бандитизм, полная причастность к убийству милиционеров в настоящий момент проверяется.

Затриманому загрожує довічне ув'язнення - його справу вже передали до суду. А правоохоронці шукають ще одного учасника банди. В УБОЗі переконані: розбійника спіймають.