Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2011, 15:53 Вбивства
На Київщині міліціонер отримав довічне ув'язнення за вбивство
На Київщині міліціонер отримав довічне ув'язнення за вбивство

Дільничний інспектор із Київщини опинився на лаві підсудних. 2010-го він разом із товаришем забив на смерть людину. Як за таке покарали міліціянта?

Ігор пригадує, як торік з братом відпочивали в нічному клубі. Розважалися спокійно, клопіт почався, коли намірилися їхати додому. До нього почали чіплятися двоє чоловіків. Казали, що його брат поцупив годинника й має повернути. У розпал суперечки підійшов Сергій.

Ігор Когут, брат загиблого:

- Брат начав заступатися за мене. І він йому говоре: "Нащо трогать моего брата?" А той відповідає: "Мені пофіг, кого трогать. Я міліціонер. Я вас засажу," - і починає бити мого брата.

Батьки загиблого розповідають: спочатку міліціянт лупцював їхнього сина дерев'яним брусом, потім наздогнав на автівці і добив.

Володимир Когут, батько загиблого:

- Різко ускоряє ход, підрізає їх. І збивають його дверкою, що Серьожа зразу падає на землю. Цей вилітає із машини, і починає його забивать.

До останнього звинувачені у вбивстві екс-правоохоронець та його поплічник виправдовувалися. Колишній дільничний запевняв: тоді був у стані душевного хвилювання. Та батьків загиблого хлопця переживання колишнього міліціянта лише розлютили.

Олена Бойко, адвокат постраждалих:

- Вони хочуть довічне ув’язнення для підсудних. Ще на початку досудового слідства при перших допитах підсудні визнавали свою вину, але бачите - їхня лінія поведінки така, що вони не визнають своєї вини, вважають що умисного вбивства Сергія Когута не було.

Суд не взяв до уваги виправдовувань звинувачених. Тож за вбивство хлопця екс-правоохоронець отримав довічне ув'язнення, його спільникові дали 15 років.