Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2011, 13:26 Вбивства
На Полтавщині вбивця спровокував ДТП, після чого намагався покінчити з собою
На Полтавщині вбивця спровокував ДТП, після чого намагався покінчити з собою

На Полтавщині інспекторам ДАЇ довелося ловити озброєного винуватця аварії. Чоловік покинув на трасі свою розбиту автівку. Коли збагнув, що втекти від правоохоронців не вдасться - встромив собі ножа в живіт.

На трасі поблизу селища Михайлівки не розминулися малолітражка й "УАЗ". Від незначного удару на машинах лише подряпини і кілька ум'ятин, та з місця пригоди один із кермувальників зник. Прибулим інспекторам учасники аварії розповіли: спочатку п'яний чоловік вмовляв владнати все без ДАЇ, а потім утік.

Євген Пугач, інспектор УДАІ в Полтавській області:

- Зі слів водіїв, які були учасниками ДТП, що водій "ЛУАЗа" був у не тверезому стані, пішов по балкі, в сторону села Мехайлівка. Я послідував по його сліду.

П'ять кілометрів полем - і сліди привели до села. Тут утікач встиг переполохати всіх мешканців. Удирався на подвір'я, хазяйнував у будинках, поцупив цигарки, мобільника й ножа.

Борис Іванович, мешканець с. Михайлівки:

- Він, який як ненормальна людина, в общем-то. Якийсь він був такий, настроєний агресивно.

Коли водій угледів правоохоронців, спробував утекти. Та четверо інспекторів оточили злочинця.

Олександр Татарчук, керівник ВДАІ Машівського району:

- Я його попереджував, що в разі невиконання ним наших законних вимог, ми будемо застосовувати вогнепальну зброю.

Кілька гумових куль влучило в землю біля ніг водія. Та він тільки входив у раж. "Загину, але не здамся!" Із цими словами відчайдух устромив ножа собі в живіт. Пораненого бешкетника правоохоронці повезли до лікарні.

Володимир Панасенко, заввідділу Машівської центральної районної лікарні:

- Має місце проникаюче поранення черевної порожнини. Проведено ушивання ран. В настояний час хворий у стані середній важкості.

Слідчі вже з'ясували, що насправді приховував водій. У багажнику його авта під снопом сіна знайшли закривавлені граблі. Неподалік місця аварії в полі - мертвого вісімдесятирічного селянина. Того вечора дідусь і п'яний кермувальник не поділили… трави. Захмелілий водій присів край дороги відпочити, та це не сподобалося старому. Виникла сварка, власник машини вихопив у господаря граблі й почав щосили бити ними його по голові. Тіло сховав у траві, знаряддя скоєння злочину - в багажнику, й кинувся тікати. Та не проїхав навіть кілометра - потрапив у ДТП.

Василь Михолат, заступник керівника Машівського РВ міліції:

- На даний момент підозрюваний знаходиться в Машівській центральній лікарні під вартою працівників міліції. Відносно нього порушено кримінальна справа за фактом вбивства.

За 41 рік свого життя 8 - чоловік пробув у в'язниці. Незаконне зберігання зброї, крадіжки. Оселитися за ґратами тепер йому доведеться знову. За жорстоке вбивство, щонайменше, років на десять.