Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 травня 2011, 16:28 Вбивства
На Волині 26-річний хлопець пав жертвою "земельних війн"
На Волині 26-річний хлопець пав жертвою "земельних війн"

Перша жертва "земельних війн" на Волині. Життям поплатився 26-річний молодик, котрий урізався плугом у сусідську межу. Та замість вибачення облаяв її власника, навіть спробував кілька разів ударити. Дід не стерпів: витяг ножа і зарізав кривдника.

64-річний Степан Васильович уже завершував садіння цибулі, як раптом на полі з'явився гурт молоді. Парубки стали орати землю і навмисне, за словами старого, заганяли плуга на чужу територію.

Степан Васильович, затриманий:

- Я кажу: нащо ти так ореш, нащо ти так зробив? Син нічого, одійшов в сторону. А той - давай обзиватися. Покійник. Матюкатися.

Коли зрозумів, що перемога навкулачки буде не за ним, старий дав нахабам спокій і сів на лавці перекурити. Та за кілька хвилин на його подвір'ї з'явився надокучливий сусіда. Плюючи насіння в обличчя дідусеві, став провокувати бійку. Тоді нерви селянина не витримали - схопився за ножа.

Степан Васильович, затриманий:

- Він привстає, і хотів вже мене бити. Я того ножа… І не поняв навіть, як я міг, і попав йому.

- І куди?

- Я звідки знав, що в серце. Я навіть і не подумав, де те серце. Просто був шок.

Після такого фіналу молодик ще дихав кілька хвилин. Далі була "швидка" і констатація смерті. Відтак до справи взялися правоохоронці.

Олександр Грицюк, дільничний інспектор Любомльського РВ міліції:

- Ми як зайшли до нього у будинок, то запитали: де той предмет, що він наніс удар. Він каже, ніж. Той зразу лежав біля нього на столі. Це був кухонний ніж сантиметрів 15. Ширина леза - сантиметр або менше. Зразу було видно на кінці леза характерні сліди крові буро-червоного кольору.

Натепер старий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Винним у тому, що сталося, попри часті проблеми загиблого із міліцією, вважає лише себе.

Олександр Грицюк, дільничний інспектор Любомльського РВ міліції:

- Потерпілий - Завадський Юрій В'ячеславович - неодноразово притягувався до адмінвідповідальності за статтями 178 - поява у громадських місцях у нетверезому стані і за дрібне хуліганство, яке він вчинив на території Куснищанської сільської ради.

Причиною агресії з боку літнього чоловіка могло бути і те, що три місяці тому поховав дружину. На її могилі казав: вкоротить собі віку. Однак, що тюремним ув'язненням, ніхто і не підозрював. Усе через одвічні проблеми на селі.

Сергій, сусід затриманого:

- Знаєте, як на Україні, сусід за що свариться? За курку і за землю. За що ж сусіди посваряться ще? То самий більший такий фактор.