Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2011, 13:22 Вбивства
На Волині чоловік розпрощався з життям, захищаючи жінку від п'яного гостя
На Волині чоловік розпрощався з життям, захищаючи жінку від п'яного гостя

Убивство через жінку. На Волині представниця слабкої статі спричинила конфлікт, що згодом переріс у криваву різанину.

Посиденьки в цій садибі на вулиці Спортивній у Рожищах були мало не щодня. На вогник до 22-річного Андрія приходили місцеві волоцюги. Гості спершу чаркувалися, потім вкладалися спати. Так було і того фатального вечора. Коли господар спочивав, до його хати прийшов батько двох дітей.

Андрій, господар оселі:

- Він приходив, шукав хлопця, щоби той йому допоміг.

Та випадково став свідком конфлікту, що вирував у хаті. Під гарячу руку одного із захмелілих гостей потрапила 20-річна дівчина. Спочатку її ображав, а потім накинувся з кулаками. Стерпіти таке тверезий свідок інциденту не міг: відтяг від молодиці нападника, наказав йому заспокоїтися. Та той, не довго думаючи, схопився за ножа.

Микола, затриманий:

- Зразу я й не побачив, що ніж у мене в руках. Я тільки махнув перед лицем йому, не усвідомивши, чим. І опустив руку. Він відійшов - і на мене. Я тільки глянув у низ, дивлюся - ніж в руках. А як поранення відбулося, я не побачив.

Чоловіка Микола зачепив лезом тричі. Останній удар виявився смертельним. Коли той захрипів і впав, нападник викликав міліцію і "швидку". Та медики вже були безсилі.

Петро Наумчук, керівник Рожищенського РВ міліції:

- Підозрюваний - 1978-го року народження. Він являється інвалідом дитинства. Інвалідність пов'язана із певними психічними розладами, хоча на обліку як психічнохворий не перебував. Під час інциденту ніж, яким він наносив поранення, в нього був в кишені, бо в той день мав іти зі знайомими в ліс.

Тепер затриманий усе списує на алкоголь і психічну неадекватність. Міліція каже, в такий спосіб чоловік сподівається уникнути суворого покарання. А воно, схоже, таки буде: часткову осудність лиходія уже підтвердили, тож за ґрати він піде, щонайменше, років на вісім.