Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2011, 10:04 Вбивства
На Миколаївщині брат убив брата під час чергової сварки
На Миколаївщині брат убив брата під час чергової сварки

За гостинність і допомогу - сокирою по голові! На Миколаївщині брат убив брата, бо той змушував родича працювати. Під час чергової сварки один схопив сокиру й забив іншого.

Оперативники з лопатами, сусіди, свідки. У дворі сільської хати розкопують головний доказ страшного злочину - тіло 57-річного господаря будинку. На сполох забили односельці - кілька днів не бачили самотнього чоловіка.

Олександр Довганюк, перший заступник керівника Вознесенського РВ міліції:

- В дежурную часть Вознесенского РВ милиции поступил сигнал от мужчины о том, что по месту жительства села одного из населенных пунктов Вознесенского района отсутствует сосед где-то на протяжении пяти дней, а по его месту жительства проживает посторонний человек.

Незнайомцем виявився рідний брат загиблого. Він попросився до родича трохи пожити. Тимчасове гостювання затяглося. Утримувати неробу військовому пенсіонерові було несила. Однієї пенсії з інвалідності на двох не вистачало.

Олександр Довганюк, перший заступник керівника Вознесенського РВ міліції:

- У них возникали конфликты из-за того, что брат не хотел трудоустраиваться, не хотел зарабатывать себе на жизнь, тем самым помогать своему брату в его содержании. Вот на этой почве у них возникали ссоры.

Тиждень сварок - і терпець урвався. Якось старший знову став дорікати молодшому за байдикування. Почалася чубанина.

Затриманий:

- Ну, поскандалили. Он упрекнул меня в то, что кормит, поит, работы нет, и я его послал подальше. Он меня ударил, я - его.

У розпал бійки молодший чоловік намацав в куті кімнати сокиру. Вдарив раз, а потім, для надійності, ще двічі. Вночі закопав тіло просто на подвір'ї. Допитливим сусідам розповідав: господар поїхав до обласного центру - лікуватися. До останнього правив байки і правоохоронцям. Однак ті одразу помітили біля будинку свіжий розкоп.

Олександр Довганюк, перший заступник керівника Вознесенського РВ міліції:

- На вопрос, что находится там, он ответил, что он зарыл там мусор. В убийстве своего брата он сначала не признавался, однако при детальном допросе, при детальном проведении определенных мероприятий он, все-таки, вину свою сознал.

Викритий злочинець кається і запевняє: сам хотів йти винитися. Старший брат не дає спокою і після смерті. Приходить уві сні і знову свариться.

Затриманий:

- Сидел дома, никуда не ходил, последние три дня спать не мог. Думал сам уже прийти.

- Брат к тебе ночью не приходил?

- Приходил.

- Что говорил?

- "Зачем такое нужно было делать?"

Тепер решту життя чоловік може провести за ґратами. За плечима в нього вже чотири ув'язнення - за крадіжки і зґвалтування.