Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2011, 12:34 Вбивства
На Львівщині розстріляли власника обмінних пунктів, авто з тілом спалили
На Львівщині розстріляли власника обмінних пунктів, авто з тілом спалили

Надзвичайна пригода - у гірськолижному курорті "Тисовці". Там розстріляли власника обмінних пунктів. Автомобіль з його тілом підпалили та зіштовхнули у прірву. Серед підозрюваних фігурує колишній правоохоронець.

Це відомий гірськолижний курорт "Тисовець" - понад тисячу метрів над рівнем моря. Та в міжсезоння тут малолюдно. Чорного "Мерседеса", який прибув сюди пізно ввечері, ніхто не помітив.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Урочище "Під лозами" - ідеальне місце для злочину. Натрапити на випадкового свідка на такій висоті, та ще й уночі, майже не реально. Навколо жодної приватної будівлі, а на дорозі автомобіль - велика рідкість.

Найближче розташована спортивна база Міноборони "Тисовець". Саме звідси хтось зателефонував до міліції і повідомив: у горах щось палає. Дільничний Віктор першим приїхав на місце.

Віктор Марочканич, дільничний інспектор Сокальського РВ міліції:

- Прибувши на місце, мною було виявлено пістолет, який знаходився отут, і 2 гільзи біля нього. Коли опустився до горівшого автомобіля, мною було виявлено обгорівший труп людини, який знаходився з правої сторони передньої частини автомобіля.

Пізніше з'ясували: чоловіка застрелили, а потім у його ж автомобілі зіштовхнули в прірву. Машина та тіло дуже обгоріли. Але слідчі знайшли важливу деталь, яка дивом уціліла і допомогла встановити особу загиблого.

Віктор Марочканич, дільничний інспектор Сокальського РВ міліції:

- В обриві, де горів автомобіль, нами було знайдено номерний знак даного автомобіля по якому було встановлено ймовірного власника.

Загиблий виявився власником кількох пунктів обміну валюти та ломбарду в місті Стрию. Впродовж доби правоохоронці вирахували та затримали й одного з убивць. Він допомагав жертві в бізнесі.

Богдан Щур, керівник ГУМВС України у Львівській області:

- Мотиви? Корисливі мотиви - гроші. Із слів затриманого, що вони підпалали цей автомобіль, облили зверху і з середини займаючуюся рідиною. Це автомат-коробка, включили передачу, і автомобіль поїхав, покотився там.

Інший співучасник злочину, колишній УБОЗівець, що рік тому вийшов на пенсію, зник. Його оголошено в розшук.