Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2011, 14:31 Вбивства
На Волині п'яний чоловік забив до смерті власну матір
На Волині п'яний чоловік забив до смерті власну матір

Навпаки сталося на Волині: мати - в ролі жертви, кривдник - її син. П'яний закатував жінку до смерті.

Про родинні суперечки правоохоронців повідомила сільська адміністрація. Її працівниця йшла на роботу й якраз минала напіврозвалену садибу, де мешкали мати й син. Каже, увагу привернув звук.

Людмила Яворська, секретар Підгороднянської сільської ради:

- Почула звуки, що хтось б'є сокирою. Зразу подумала, що удари наносяться по дереву, по лозі. А коли вийшла, побачила, що він б'є матір палкою. Вона лежить біля рову, ноги майже у воді. І він з усієї сили наносив удари по всіх частинах тіла.

Жінка кинулася відганяти бузувіра. Потім нахилилася над знесиленою жертвою.

Людмила Яворська, секретар Підгороднинської сільської ради:

- Вона голову тільки підняла, я зразу побачила, що голова - то місиво з кров'ю. Вже голови, фактично, не було, але вона ще її піднімала. Ще вона була жива.

Не гаючи ні секунди, налякана селянка викликала "швидку". Коли приїхали медики, допомога 41-річній Валентині вже не знадобилася. Жінка померла від черепно-мозкової травми й розриву внутрішніх органів. До справи взялися правоохоронці. Шукали молодика кілька годин, коли затримали - одразу все розповів. Мовляв, рубав дрова сусідці, й вона заплатила за виконану роботу. Тож одразу побіг по горілку. Половину заробітку пропив, іншу - відклав. А що гроші можуть забрати - не сподівався.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Все, що вимагав парубок від наляканої жінки, це - ось ці 12 гривень. Мовляв, звечора, коли лягав спати, лишав їх на столі. Зранку прокинувся - не було. Доводам та клятвам матері, що не брала, віри не йняв.

Затриманий:

- Ти як її бив, розумів, що можеш її позбавити життя?

- Розумів, але я не бив так сильно.

Зараз нелюд у СІЗО, в усьому звинувачує горілку.

Олег Чечель, дільничний інспектор Любомльського РВ міліції:

- На момент скоєння злочину він, практично, був під впливом алкоголю, що показує акт медичного освідчення: 1,75 проміле алкоголю в крові. А вже пізніше, коли він тверезо усвідомив свої дії, розкаявся у сподіяному. Але було вже пізно.

Проти молодика порушено кримінальну справу - за умисне завдання тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті постраждалого. За ґратами лиходій може пробути років десять.