Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2011, 16:30 Вбивства
Вбивство двох дівчаток у Севастополі здійснили наркомани
Вбивство двох дівчаток у Севастополі здійснили наркомани

Затримали підозрюваних у вбивстві двох дівчаток у Севастополі. Резонансний злочин місяць тримав усе місто в напруженні. І ось перші новини: за неофіційною інформацією, дітей позбавила життя пара місцевих наркоманів.

Відтоді, як понівечені тіла зниклих дівчаток знайшли на міському звалищі, минуло більше місяця. Увесь цей час перебіг розслідування резонансної справи міліція тримала в суворій таємниці, а мешканців Севастополя жахали численні чутки.

Олександр, мешканець м. Севастополя:

- В Интернете прочитал, что нашли там какого-то сторожа детсадика, или что-то такое. Перед этим двоих находили - отпустили. Они не те, а здесь фоторобот составлен, подробности не знаем.

Марія, мешканка м. Севастополя:

- Народ нельзя держать в черном теле, нужно, чтобы люди знали. Если расследование действительно ведется, должны же быть какие-то данные насчет этого.

Підозрюваних у звірячому убивстві вдалося затримати лише на початку березня. Вже відомо, що злочин вчинило двоє місцевих.

Леонід Зима, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Эти люди задержаны, проводится с ними работа, привлечены адвокаты, принимаются меры видеосъемки на допросах, очных ставках. Проводятся экспертизы, и ряд экспертиз уже дали позитивные результаты.

Однак імена підозрюваних, а також обставини, за яких вони позбавили дітей життя, міліція повідомляти не поспішає.

Леонід Зима, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Что касается конкретных лиц, которые совершили преступление, - я их просто не имею права раскрывать в силу того, что не позволяет закон, процессуальное право.

Деталі слідства "Свідок" дізнався в одного з севастопольських правозахисників. За його словами, 10-річну Настю та на рік старшу Тетянку позбавили життя наркоманка та її коханець.

Марк Бен Наїм, правозахисник, телефоном:

- Женщина 25 лет и мужчина 23 года. Женщина приревновала одну из девочек к этому наркоману. Женщина убила одну девочку из ревности, а от второй избавились, как от нежелательного свидетеля.

За інформацією правозахисника, обидві дівчинки давно знали своїх майбутніх убивць і товаришували з ними. Це підтверджують і в міліції.

Леонід Зима, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Девочки ушли из дому по доброй воле, и потом оказались совсем в другой среде, которая печально обернулась для их самих.

Нині підозрювані в подвійному вбивстві під посиленою охороною. Парочці загрожує довічне ув'язнення. А міліція шукає їхніх поплічників, що допомагали заховати тіла загиблих дітей.