Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2011, 14:27 Вбивства
Два донецьких даішника знайшли вбивцю по гарячих слідах
Два донецьких даішника знайшли вбивцю по гарячих слідах

Детектив по-донецьки. Двоє місцевих ДАІвців вдало вжилися в роль Шерлока Холмса і доктора Ватсона. Після короткого, але заплутаного розслідування дорожні інспектори викрили вбивцю.

Невеличке селище Благодатне сколихнуло вбивство. Головним завданням міліціянтів було не випустити душогуба з населеного пункту. Інспектори ДАЇ перевіряли всіх, хто намагався виїхати, коли несподівано натрапили на знахідку.

Співробітники ДАІ:

- Во время обследования территории была найдена денежная купюра в 20 гривен, которая была вся в крови, присыпанная снегом, вот здесь под знаком.

Це була перша зачіпка. Даївці продовжили розслідування.

Володимир Тишков, інспектор відділу ДАІ м. Амвросіївки:

- Мы подошли к заправке, поговорили с заправщиком и выяснили, что ночью два человека обращались, чтобы вызвать такси. Так как здесь телефона нет, такси они не вызвали. Получили мы данные об этих людях: в какой форме один был - в камуфляжной, и один хромал на ногу, скорее всего, ранен.

Від заправки сліди вели до найближчої кав'ярні. Там двоє чолов'яг, за словами продавчині, намагалися купити оковитої, але жінка їм відмовила - купюра була у крові. Розчаровані, вони попрямували далі.

Олександр Онищенко, інспектор відділу ДАІ м. Амвросіївки:

- На краю дороги были найдены следы, выпал свежий снег, были видны следы, переходящие с одного поля на другое. Скорее всего, преступники переходили дорогу, скрывались от людей. Это направление города Шахтерска и Тореза. Другой дороги нет - одна дорога могла привести их к данным населенным пунктам.

Міліціянти заходилися прочісувати дорогу до цих міст. Знали: розшукувані десь поряд.

Олександр Онищенко, інспектор відділу ДАІ м. Амвросіївки:

- Следуя на патрульной машине, мы заметили двух подозрительных людей. Дабы удостовериться, мы совершили досмотр. После чего при одном из них был заткнут за поясом нож. Мы вызвали следственно-оперативную группу и доставили в Амвросиевский райотдел.

У райвідділку один з підозрюваних одразу зізнався у вбивстві. Каже, що не хотів. Але півлітра горілки за комірцем зробили свою справу.

Затриманий:

- Мы начали пререкаться, он меня еще раз толкнул, и я не знаю, как так получилось - я ударил его ножом. Я не знаю, как у меня появился нож в руках, потому что был сильно пьян.

Його товариш був лише свідком події, намагався навіть зупинити злочин, проте сам підвернувся під гарячу руку - дістав поріз ножем. Попри це тікати від правосуддя вирішили разом. Та спроби заплутати погоню були марними. Тепер душогуб у буцегарні. За умисне вбивство йому загрожує до 15 років позбавлення волі.