Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2011, 11:58 Вбивства
У Дніпродзержинську чоловік убив і згвалтував 8-річну доньку співмешканки
У Дніпродзержинську чоловік убив і згвалтував 8-річну доньку співмешканки

Ґвалтівника і вбивцю 8-річної дівчинки затримали у Дніпродзержинську - міліція заявляє про розкриття резонансного злочину. Дитина зникла 8-го лютого, а за два дні її тіло знайшли у сміттєвому баку. Нині за ґратами перебуває головний підозрюваний - член сім'ї загиблої школярки.

У загибель 8-річної Аліни сусіди не вірять і досі. Кажуть, наче ще вчора гралася у дворі. Навчатися доньку мати віддала до спеціалізованого інтернату для розумововідсталих дітей. Додому забирала лише у вихідні. Весь вільний час дівчинка проводила на вулиці.

Сусідка:

- Та дєвочка хороша, та вона ж приходила, ось, гуляла із Лізою, тут возле под'єзда. И вона чесно, уже сім-вісім часов - приходить, кричить: "Аліна, Аліна"! Як це можна за дитиною так пізно? І в 11-ть питають.

Не зразкова мати, проблемна сім'я. Ненька не працювала, додому сумнівних чоловіків приводила. На захист 39-річної жінки висловлюється лише найближча сусідка родини.

Олена Сидоренко, сусідка:

- Ну, семья, как есть, обычные семьи. Девочка нормальная, хорошо развита. Мой ребенок дружил с ней. Очень хорошо. Нормальная мама, она ее любила, все. Я не скажу, что она там издевалась, что-то плохое делала ребенку, очень любила этого ребенка.

Так любила, що і на вбивство дочки очі закрила. Спочатку правоохоронців здивувала поведінка матері. Коли за два дні після заяви про зникнення дитини її тіло виявили у сміттєвому баку, жінка помітно нервувалася. Згодом з'ясувалося найстрашніше: про зґвалтування і вбивство своєї доньки вона знала від початку. Наругу над дівчинкою вчинив її коханець, 47-річний дагестанець.

Валерій Мазан, заступник керівника УМВС України в Дніпропетровській області:

- Подозреваемый приехал в Украину нелегально, проживал у нашей потерпевшей, вернее, у мамы, сожительствовал с ней около года, может быть, немножко больше, зарабатывал случайными заработками.

Чоловік до останнього відпирався. Лише, коли численні експертизи підтвердили: він ґвалтівник дитини, зізнався - задушив малу, бо пручалася і кричала. Потім поклав тіло в полотняний мішок і викинув на смітник. Матері наказав мовчати, і заявити в міліцію про зникнення доньки.

Валерій Мазан, заступник керівника УМВС України в Дніпропетровській області:

- Мама потерпевшей знала о совершенном преступлении, в милицию не сообщила. Моральные качества мамы, если можно так назвать, я характеристику давать не буду, даст суд следствие.

Обоє коханців нині за ґратами чекають на суд. За зґвалтування і вбивство нелегал-іноземець може провести в українській в'язниці решту життя. Кримінальну справу порушили і проти матері дівчинки - за приховання злочину.