Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2011, 16:23 Вбивства
На Луганщині жінка, втративши роботу, зарізала свою керівницю
На Луганщині жінка, втративши роботу, зарізала свою керівницю

Утративши роботу, жителька Красного Луча пішла до своєї колишньої керівниці розбиратися. Розбірки тривали недовго. Жінки схопили ножа.

Про звільнення Валентину повідомили на роботі. Шокована жінка швидко зібрала свої речі й пішла. Але не додому й не на біржу, а до своєї нещодавньої подруги. Розбиратися. Мовляв, усе через неї. Розмова переросла в бійку з ножем.

Валентина, затримана:

- Она подняла руку - такое ощущение, что она мне сейчас выколет глаза. Я у нее взяла нож и ткнула вот сюда.

Поранена подруга померла миттєво. Приятельку-вбивцю знайшли за кілька годин і затримали. Нині вона в СІЗО. Юристи кажуть, треба зробити психіатричну експертизу, і з'ясувати, чому жінка вдалася до крайніх заходів.

Ігор Чудовський, юрист:

- В принципе, действия могут быть квалифицированы по статье 116, как преступление, совершенное в состоянии сильного душевного волнения. Так называемое состояние аффекта.

Психологи ж твердять, що в цьому випадку реакція на втрату роботи й подальші дії були так званого жіночого типу. Тобто, гору взяли емоції, а не розум. Тому науковці радять не впадати одразу у відчай. Бо вже за кілька днів ситуація видаватиметься не кричущою.

Володимир Макаров, психолог:

- Есть выражение - взгляд со стороны, так называемая третья позиция помогает человеку проанализировать ситуацию, как бы он ни был возбужден и обижен.

Фахівці ж ринку праці прогнозують, що цьогоріч звільнень не меншатиме. І щоб кожен безробітний не хапав ножа й не ліз у зашморг від безвиході, до роботи з персоналом варто залучати професійних психологів.