Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2011, 11:42 Вбивства
На Львівщині смерть хлопця після бійки не була визнана вбивством
На Львівщині смерть хлопця після бійки не була визнана вбивством

Після бійки на дискотеці на Львівщині помер юнак. Його батьки вважають смерть сина навмисним вбивством і нарікають на необ'єктивні дії міліції. Правоохоронці ж запевняють: усе роблять за законом.

Чимало молодих людей, що прийшли на похорон 16-річного Олексія Сушка були разом з ним у нічному клубі, і бачили ту фатальну бійку. Однак розповісти відкрито, що сталося, відмовилися - це, нібито, суперечить їхнім переконанням. Покійний, кажуть, побився із двома братами-близнюками через штовханину під час танцю.

Свідок бійки, товариш загиблого:

- Зробилося коло з хлопців, щоб ніхто не ліз, і підбіг інший брат, і вирвався з кола, і наніс Сушку удар в обличчя.

Власне цей удар, від якого в Олексія спухла ліва сторона обличчя, і міг призвести до смертельної черепно-мозкової травми, вважає мати загиблого. Тож, каже, міліція мала б порушити кримінальну справу за фактом вбивства. Та, згідно з висновками судово-медичної експертизи, хлопець помер від серцевої недостатності. Пані Галина в це не вірить.

Галина, мати загиблого:

- Нонсенс, таке не може бути, тому що наша дитина займалася спортом. Проходила комісію, навіть остання комісія, яку він проходив в спортдиспансері за 12 листопада минулого року - дитина здорова.

Пані Галина припускає: на висновки експертизи та дії стрийської міліції впливають родичі хлопців, що побилися з її сином.

Галина, мати загиблого:

- Це діти одного підприємця нашого місцевого, також їхній вуйко працює в нашій міліції міській.

Батько близнюків, учасників тієї бійки, запевняє: жодним чином не втручався в розслідування.

Іван Сіверський, мешканець м. Стрия:

- Я вам скажу відверто і щиро, що я нікого не підкупляв, нікому я грошей не платив, розумієте? Мені дуже шкода, що так воно все сталося, що хлопці не порозумілися між собою. То була класична бійка.

Пан Іван каже: його сини теж постраждали, адже тієї самої ночі їх жорстоко відлупцювали друзі загиблого.

Іван Сіверський, мешканець м. Стрия:

- В них обох струс мозку, вони оба відлежали в лікарні, розумієте? І сильно побиті. Там є в історії хвороби, що хлопці побиті сильно.

Подруга одного з братів бачила все навіч. Каже, близнюки ледве вціліли.

Свідок бійки, товаришка загиблого:

- Вони вже впали, вони їх почали копати. Коли вони вже лежали на землі, я підійшла до Назара, обняла його, і лягла, щоб вони його не били.

У міліції запевняють: порушили кримінальну справу одразу ж після бійки, і розслідують її об'єктивно. А законних підстав вважати, що сталося вбивство, немає.

Богдан Гавенко, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Порушено кримінальну справу по факту хуліганства. Як вказує судмедекспертиза, ці тілесні ушкодження не є в причинному зв'язку зі смертю потерпілого.

Однак міліціянти обіцяють ще раз усе ретельно перевірити. А за найменших сумнівів навіть ексгумувати тіло хлопця для проведення повторної експертизи.