Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2011, 12:02 Вбивства
На Одещині четверо підлітків пограбували і вбили 79-річну бабусю
На Одещині четверо підлітків пограбували і вбили 79-річну бабусю

На Одещині четверо підлітків тероризували 79-річну бабцю. Про жорстокість малолітніх злочинців.

79-річна Ганна Савеліївна мешкала ось у цьому будинку. Жінка жила самотньо: втратила сина, тож доглядали її сусіди. Та в жовтні торік до хати навідалися невідомі. Малолітні бандити дізналися, що того дня бабця отримала пенсію.

Наталя Заремба, помічник керівника Білгород-Дністровського РВ міліції:

- Они приходили в течении месяца к ней, зная, что у бабушки есть денежные средства, они запланировано приходили к ней, вымогали у нее деньги. Первый раз у нее забрали пенсию в сумме 700 грн., второй раз они у нее забрали палас, который лежал на полу.

Бабуся не повідомляла про малолітніх бандитів у міліцію, бо боялася розправи. Втретє підлітки нагодилися до старенької за місяць, знову по пенсію. Але господиня віддала гроші сусідці на зберігання. Хлопці перевернули догори дриґом усю хату, не знайшли ні копійки, й побили стареньку мало не до смерті. Удосвіта її знайшла сусідка, і викликала "швидку".

Олександр Олійник, заступник головного лікаря Білгород-Дністровської ЦРЛ:

- Она была без сознания, ни на что не реагировала, был выставлен диагноз черепно-мозговая травма закрытая, субординальная гематома. Состояние было настолько тяжелое, и, учитывая ее возраст, несовместимое с жизнью.

Не приходячи до тями, за п'ять днів бабуся померла. На місці скоєння злочину почали працювати слідчі. У хаті, де мешкала пенсіонерка, на підлозі знайшли обгортки від цукерок. Запідозрили місцевих підлітків.

Наталя Заремба, помічник керівника Білгород-Дністровського РВ міліції:

- Совершавших преступление было 4 человека. Но двое из них не достигли возраста, по которому они могут привлекаться к уголовной ответственности. Это жители этого же села Маразлиевка, которым 11 и 13 лет. Двое остальных молодых человека были задержаны: одному - 15, второму - 16. Они понесут свое наказание.

Малолітні бандити навчаються в місцевій школі. Вчителі розповідають: усі вони з проблемних сімей, батьки зловживають алкоголем.

Наталя Негру, заступник директора Маразліївської школи:

- Завжди звинувачують школу, що це школа недоробила, но я, в мене також діти, сама виховую. І так як я туди ходила з ними до дільничого неодноразово, і при свідченнях, які діти давали, були присутня, дійсно, це мабуть, робота батьків. Я вважаю, що потрібно починати з батьків. Виховання починається із сім'ї.

Коли старші підлітки чекають суду, двох менших відпустили додому. Зловмисникам інкримінують дві статті - пограбування й навмисне завдання тяжких тілесних ушкоджень.